Hot News
File de istorie: Disputa pentru Locurile Sfinte din Palestina, adevărata cauză a războiului Crimeii (VI)
27/12
Moscova și Kievul au convenit să renunță la pretențiile financiare reciproce
28/12

În Rusia, va fi creat un bombardier strategic fără pilot

Foto: Serviciul de presă al Ministerul Apărării al Rusiei

Un nou bombardier strategic, din generația a șasea, va fi creat în Rusia – cu aproximație, în jurul anului 2040 – a anunțat comandantul Aviației strategice (cu rază lungă de acțiune) a Forțelor aerospațiale, general-locotenentul Serghei Kobîlaș.

Bombardierul va fi fără echipaj și subsonic – adică, în condiții date, viteza lui de zbor nu o va depăși pe cea a sunetului. Avantajul unei astfel de soluții de proiectare constă în faptul că, la viteze supersonice, în jurul aparatului de zbor se creează zone locale de fluxuri supersonice, ceea ce conduce la un salt brusc al rezistenței aerodinamice. La crearea avioanelor subsonice, constructorii se străduiesc să reducă dimensiunile acestor zone și să crească numărul critic Mach, folosind aripa sub formă de săgeată și profiluri speciale pentru aripi.

În prezent, se lucrează, de asemenea, la crearea unui sistem strategic de aviație, de perspectivă, bombardierul strategic din generația a cincea. Concomitent, continuă modernizarea bombardierelor Tu-160, Tu-95 MS, Tu-22M3, cu prelungirea perioadei lor de serviciu. Noul sistem strategic de aviație va intra în dotarea armatei până la sfârșitul anului 2027.

Livrate aviației de raza lungă de acțiune, în anii 1970-1980, noile sisteme de aviație Tu-22, Tu-95MS, Tu-160 au ridicat la o nouă înălțime rolul aviației strategice în sistemul de apărare al țării. Echipate cu rachete de croazieră, purtătoarele strategice de rachete sunt capabile nu doar să lanseze atacuri puternice asupra țintelor indicate, din orice colț al globului, dar, de asemenea, să demonstreze determinarea de a-și folosi armamentul din dotare, fără să recurgă direct la acțiuni militare.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, în 2019, planul de pregătire a aviației strategice a fost îndeplinit în proporție de 100%. Au fost efectuate peste 40 de exerciții de diferite niveluri, iar echipajele au înregistrat circa 20.000 de ore de zbor, cu o medie de peste 100 de ore pe echipaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875089