Hot News
Prof. Nicolae Iuga: O dovadă de imprudență diplomatică
28/12
Rachetele hipersonice vor zbura mai repede
29/12

Ministerul Apărării: Armata rusă, sub presiune informațională

Sediul Ministerul Apărării al Rusiei din Moscova/ Foto: kp.ru

Presiunea informațională pe care țările occidentale încearcă să o exercite asupra Forțelor Armate ale Rusiei s-a intensificat considerabil, a anunțat prim adjunctul ministrului Apărării, Ruslan Țalikov, citat de ”Rossiiskaia Gazeta”.

”Trebuie să recunoaștem faptul că, în ultimii ani, s-a intensificat presiunea informațională menită să discrediteze uriașul efort depus pentru consolidarea armatei Rusiei”, a spus oficialul, într-un interviu acordat publicației ”Krasnaia zvezda”. ”Sistemul de informare în masă și al comunicațiilor a devenit o sferă de confruntare serioasă. Mai mult, intrată pe mâini dibace și cu suficiente resurse, informația s-a transformat într-o armă puternică și distrugătoare”, a apreciat Țalikov.

Potrivit afirmațiilor sale, conducerea armatei ruse dispune de date demne de încredere, care arată că anumite state și-au coordonat eforturile, prin intermediul unor mijloace concrete de informare în masă, cu scopul de a discredita structurile puterii de stat ale Rusiei, pe politicienii și pe jurnaliștii țării. ”În același timp, se așteaptă, în curând, o intensificare a presiunii informaționale îndreptate împotriva reprezentanților conducerii Forțelor Armate ale Rusiei, la toate nivelurile – de la comandamentele unităților, grupărilor, tipurilor de trupe și forțe, până la conducerea politică și militară”, a anunțat Țalikov.

El a dat de înțeles că metodele murdare ale luptei informaționale, îndreptate împotriva Ministerului Apărării al Rusiei, nu vor rămâne fără un răspuns adecvat. Țalikov ar fi dorit ca ”reprezentanții industriei media, ai mijloacelor de informare în masă din Rusia să fie dacă nu ”baionete” în această confruntare informațională, cel puțin aliați”, a subliniat interlocutorul publicației ”Krasnaia zvezda”.

Ministerul Apărării înțelege că, așa cum se prezintă acum Forțele Armate ale Rusiei, nu sunt pe placul multora. ”Nici nu ne dorim acest lucru. Dar, sunt planuri și intenții de discreditare a armatei ruse, iar noi nu putem accepta acest lucru. Și, să lupți împotriva lor este posibil numai prin transparență”, a subliniat Țalikov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875065