Hot News
Previziuni Saxo Bank: Rusia va înregistra profituri record
08/01
Sancțiuni și rachete: Ce a pregătit Occidentul pentru Rusia în 2020
08/01

O greşeală de ţinut minte, pentru ca, ulterior, să nu fie acuzată Rusia

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a MAE rus/ Foto: RIA Novosti

Purtătoarea de cuvânt al MAE rus, Maria Zaharova, a atras atenția în legătură cu greșeala comisă de Washington, cu scrisoarea privind retragerea trupelor sale din Irak. Ea a propus ca momentul să fie bine reținut, pentru ca, ulterior, partea americană să nu acuze Rusia de cele întâmplate, scrie ”Kommersant”.

«Propun să consemnăm cuvântul ”greșeală”, pentru ca nu cumva mâine, la un moment dat, să înceapă, din nou, să fie arătați cu degetul ”hackerii ruși” sau RT», a scris Zaharova pe pagina sa de Facebook.

Marți, șeful Statului Major al armatei SUA, generalul Mark Milley, a declarat jurnaliștilor că scrisoarea referitoare la retragerea trupelor americane din Irak, semnată de generalul William H. Seely, șeful grupului operativ al US Army din Irak, a fost publicată din greșeală și că documentul era, de fapt, o ciornă.

La scurt timp, șeful Pentagonului, Mark Esper, a venit cu o dezmințire. ”Nu a fost luată nici o decizie privind retragerea din Irak. Punct.”, a spus secretarul de stat al Apărării, subliniind  că ”scrisoarea nu corespunde stării noastre de spirit din momentul actual”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875047