Hot News
Putin a numit un nou premier. Cine este
16/01
Putin a propus modificarea Constituției
16/01

Motivul nemulțumirii lui Putin față de guvern a devenit cunoscut

Dmitri Medvedev și Vladimir Putin/ Foto: Serviciul de presă al Kremlinului

Președintele rus, Vladimir Putin, a fost nemulțumit de activitatea guvernului condus de Dmitri Medvedev, din cauza progreselor slabe în implementarea proiectelor naționale. Acest lucru a devenit cunoscut pentru revista Forbes în versiunea rusească.

Potrivit unuia dintre interlocutorii publicației, apropiați de Cabinet, la sfârșitul anului trecut, Putin și Medvedev au discutat despre acest subiect, iar președintele a primit informații conform cărora proiectele naționale nu ajută la atingerea obiectivelor naționale. “Aceasta a provocat o reacție extrem de emoțională a lui Putin”, a explicat motivul sursa revistei.

Referindu-se, de asemenea, la un oficial federal anonim, revista relatează că Putin a decis personal demisia guvernului Medvedev. Se menționează că membrii Cabinetului nu se așteptau la o astfel de evoluție a evenimentelor.

La 15 ianuarie, în ședința guvernului, la care a participat Putin, Medvedev a anunțat demisia cabinetului său. Președintele le-a mulțumit oficialilor pentru munca depusă, exprimându-și intenția de a-l numi pe prim-ministrul care pleacă, în funcția de adjunct al său în Consiliul de Securitate rus. Soarta celorlalți membri ai Cabinetului nu a fost făcută cunoscută. Cu puțin timp înainte de aceasta, șeful statului a transmis Adunării Federale mesajul său anual, anunțând planurile de modificare a Constituției, noi măsuri de sprijin social și demografic.

Postul de prim-ministru, după cum se așteaptă, va fi ocupat de șeful Serviciului Fiscal Federal, Mihail Mișustin. Candidatura lui va fi discutată de Duma de Stat, la 16 ianuarie.

Guvernul este direct responsabil de implementarea celor 12 proiecte naționale, preconizată până în 2024. După sărbătorile de Anul Nou, Curtea de Conturi a criticat, de asemenea, punerea acestora în aplicare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875076