Hot News
Modificarea Constituției. Reacția Occidentului, amestec în treburile interne
22/01
Un sistem de zboruri pe Lună, independent de SUA
22/01

Descoperire în Rusia: S-au găsit urmele unui popor misterios

Foto: RIA Novosti

Arheologii au descoperit în Peninsula Taimîr (cea mai nordică regiune din Siberia și, respectiv, Asia) urmele misteriosului popor sihirtia, locuitorii antici ai Arcticii, evocați în legendele actualei populații a Nordului Extrem, relatează agenția TASS.

În Golful Makarov, oamenii de știință au găsit o construcție de pământ și ustensile de lucru, confecționate inclusiv din oase de mamut. Descoperirile, scoase la iveală cu ajutorul analizei radiocarbonului, datează din secolul al XIV-lea.

Cu aproape 600 de ani în urmă, pe întinderile Peninsulei Taimîr domnea o climă relativ caldă, înlocuită, ulterior, cu una rece, sub influența Micii epoci glaciare. Acum, locuitorii care populează zonele de litoral ale Golfului Makarov vânează foci și urși polari. Respectând tradițiile transmise din generație în generație, de la sihirtia, ei aduc drept ofrandă părți din corpurile animalelor sacrificate.

În legendele moderne, anticul popor este descris ca fiind alcătuit din oameni mici ca statură, cu păr și ochi deschiși la culoare, capabili de șamanism. Ultimele descoperiri arheologice arată că sihirtia au trăit înainte de apariția neneților, actualii aborigeni ai ținuturile din nordul Siberiei centrale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875062