Hot News
Istorici militari ai Rusiei: Polonia încearcă să-și rescrie istoria
30/01
Rusia a închis granița cu China, în Orientul Îndepărtat
30/01

La Moscova, s-a deschis expoziția dedicată lui Salvador Dali

Foto: rg.ru

În Sala Manej, din capitala Rusiei, și-a deschis porțile expoziția dedicată unuia dintre cei mai excentrici pictori ai secolului al XX-lea, Salvador Dali. O retrospectivă de asemenea amploare a maestrului suprarealist nu a mai fost organizată în Rusia: sculptură, pictură, desen, acuarelă și gravuri – în total, peste 180 de lucrări.

Expoziția ”Salvador Dali – O artă magică” este continuarea ciclului de expoziții dedicate renumiților pictori ai secolului trecut, organizate de Departamentul de cultură al Primăriei Moscovei, în colaborare cu Fondul ”Legătura timpurilor” și Muzeul Fabergé. Cele 180 de opere expuse reprezintă creații realizate în diferite perioade din viața artistului.

Unele dintre lucrări au fost puse la dispoziție de colecționari europeni. În Sala Manej, sunt prezentate două capodopere ale lui Salvador Dali, care nu au mai fost prezentate în Rusia.

rintre cele mai reprezentative opere ale maestrului se numără ”Autoportret cu gât rafaelian”, realizat în 1921. Un tablou unde se împletesc suferințele pictorului (mama lui a murit când marele artist avea 17 ani și când se realiza opera) și interesul lui artistic pentru moștenirea lui Rafael Sanzio.

La vârsta de șase ani, Dali dorea să se facă bucătar, iar la șapte s-a gândit să devină Napoleon. Esențial era să nu fie la fel ca alții. Dali își spunea geniu. Iar arta o definea drept o boală groaznică, fără de care nu se poate trăi. Puțină lumină și multă culoare – este ceea ce constituie constelația fantastică a artistului.

Expoziția va rămâne deschisă până la 25 martie.

iercuri, în prima zi, la intrarea în Sala Manej s-a creat o coadă de un kilometru. Organizatorii au recomandat ca biletele de intrare să fie cumpărate online, din timp. Chiar și aparatura tehnică a cedat în fața afluxului uriaș de doritori să achiziționeze bilete electronice. Potrivit Vesti.ru, cu două săptămâni înainte de deschiderea expoziției, au fost vândute, online, 24.000 de bilete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875082