Hot News
La Moscova, s-a deschis expoziția dedicată lui Salvador Dali
30/01
Submarinele, capabile să distrugă lumea în 30 de minute
31/01

Rusia a închis granița cu China, în Orientul Îndepărtat

Foto: TASS

Premierul Mihail Mișustin a semnat hotărârea de Guvern privind închiderea granițelor Rusiei în Orientul Îndepărat, relatează agenția TASS. ”Îi vom informa pe toți, în mod adecvat, în legătură cu măsurile corespunzătoare de închidere a granițelor”, a declarat Mișustin.

În plus, începând de vineri, 31 ianuarie, Rusia va restricționa traficul feroviar cu China pe ruta directă Moscova – Beijing.
În același timp, Mișustin i-a cerut vicepremierului Tatiana Golikova să informeze zilnic populația țării în legătură cu măsurile de prevenire și de blocare a răspâdirii virusului 2019-nCoV.

Premierul a anunțat, totodată, că președintelui Vladimir Putin îi sunt raportate, zilnic, măsurile adoptate de Guvern pentru prevenirea răspândirii coronavirusului și a subliniat că Executivul trebuie să depună toate eforturile pentru a-i proteja pe ruși de această boală. De altfel, Ministerul rus al Sănătății a publicat recomandări metodice provizorii privind profilaxia, diagnosticarea și tratarea noului coronavirus.

TASS menționează că, în contextul sărbătorilor de Anul Nou chinezesc, începând din 24 ianuarie, au fost închise punctele de trecere a graniței cu China din Blagoveșcensk și Poiarkovo (regiunea Amur), din Amurzet și Nijneleninsk (Regiunea Autonomă Evreiască), din Pokrovka (regiunea Habarovsk), precum și punctele din regiunile Zabaikalie și Primorsk.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875135