Hot News
Rusia a închis granița cu China, în Orientul Îndepărtat
30/01
Putin și Netanyahu au dezbătut ”afacerea secolului”
31/01

Submarinele, capabile să distrugă lumea în 30 de minute

Submarinul nuclear de importanță strategică, ”Cneazul Vladimir”, proiectul 955A/ Foto: RIA Novosti

Publicația americană The National Interest a enumerat cinci submarine, capabile să distrugă lumea în 30 de minute. Trei dintre aceste mașini sunt rusești, restul americane, scrie RIA Novosti.

Autorul articolului a alcătuit o listă cu submarine nucleare aflate, deja, în serviciul marinelor militare ale SUA și ale Rusiei sau care vor fi date, curând, în exploatare. În material se subliniază că cele mai vechi modele, precum submarinele sovietice din proiectul 941 ”Akula” (Rechin – n.r.), nu au fost luate în calcul, pentru că majoritatea au fost deja retrase din activitate.

În clasament au fost incluse submarinele din proiectul 955 ”Borei”, definite de publicația americană drept ”cele mai silențioase submarine echipate cu rachete balistice”, precum și submarinele din proiectul 667BDRM ”Delfin” și cele din proiectul 885M ”Iaseni-M” (Frasin – n.r.). Autorul articolului subliniază că aceste ultime submarine se pot apropia de coasta estică a Statelor Unite la 2000 de kilometri și, de la acea distanță, pot distruge ținte aflate până la Marele Lacuri.

Dintre submarinele americane, pe listă au fost înscrise cele din clasa ”Ohio”, precum și noile submarine de tip ”Columbia”, aflate, încă, în construcție și care vor intra în serviciul miliar în 2031.

Articolul precizează, totodată, că unele dintre submarinele care apar pe listă sunt atât de puternice, încât ar fi nevoie de unul singur pentru a ”transforma în praf radioactiv” 288 de ținte de dimensiunea unui oraș.

”În realitate, aceste mașini și echipamentul lor militar ar putea distruge civilizația în mai puțin timp decât vine comanda de pizza, dacă ar izbucni un al treilea război mondial”, concluzionează autorul articolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875101