Hot News
Patriarhul Kirill vrea ca Dumnezeu să fie menționat în Constituție
02/02
Kirienko: Rusia și-a creat o ”pernă de siguranță”
03/02

Pușkov, despre disponibilitatea SUA de a asigura Belarusul cu petrol

Foto: RIA Novisti

Senatorul rus Aleksei Pușkov (în imagine) a întrezărit o paralelă clară între ultimele evenimente din Belarus și situația creată în jurul fostului președinte al Ucrainei, Viktor Ianukovici, relatează ”Rossiiskaia Gazeta”.

”Statele Unite sunt gata să asigure, în proporție de 100%, necesarul de petrol al Belarusului, la prețuri concurențiale și vor trimite un nou ambasador, pentru a ridica relațiile la un nou nivel”. Așa a promis secretarul de stat Mike Pompeo”, a amintit Pușkov, într-o postare pe Twitter.

Și, a adăugat că situația i se pare familiară. «Poate fi recunoscută: la momentul respectiv, așa ”a fost ridicat la un nivel nou” Ianukovici, în Ucraina», a explicat senatorul, amintind ”rolul semnificativ” jucat, la acea dată, de ambasadorul SUA la Kiev, Geoffrey R. Pyatt.

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a efectuat o vizită oficială la Minsk, unde a ajuns după un popas la Kiev. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, l-a rugat să trimită un reprezentant special pentru Donbass, iar pe oamenii de afaceri americani i-a invitat să exploateze zăcămintele din Marea Neagră, menționează ”Rossiiskaia Gazeta”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875208