Hot News
O explozie de partide. Zahar Prilepin, considerat de politologi un spoiler
08/02
Putin, locul doi la încrederea rușilor
08/02

A fost semnat un decret privind plata a 75.000 de ruble fiecărui veteran de război

Veteranii de război, în ziua de 9 mai - Ziua Victoriei/ Foto: ok.ru

Veteranii celui de-al Doilea Război Mondial vor primi o alocație de 75.000 de ruble (1077 de euro), cu ocazia celei de-a 75-a aniversare a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Decretul corespunzător a fost semnat de președintele rus, Vladimir Putin, după cum informează serviciul de presă al Kremlinului.

Plata se va face în perioada aprilie-mai 2020. Aceasta va fi primită de către cetățenii rezidenți pe teritoriul Federației Ruse, Lituania, Letonia și Estonia.

Această sumă se acordă invalizilor și veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei, foștilor prizonieri minori ai lagărelor de concentrare și ai ghetourilor, văduvelor și văduvilor militarilor care au căzut în timpul războiului cu Finlanda, al Marelui Război pentru Apărarea Patriei, al războiului cu Japonia, precum și văduvelor și văduvilor veteranilor și ai invalizilor de război decedați.

După cum relatează agenția REGNUM, anterior, Vladimir Putin a menționat că, de obicei, cu ocazia sărbătorii, veteranii primeau câte 10.000 de ruble (143,6 de euro), iar lucrătorii din spate frontului – 5.000 de ruble.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093