Hot News
Ministerul apărării: Ce pericol ascunde revizuirea istoriei
13/02
Guvernul a aprobat achiziționarea pachetului de control al Sberbank
14/02

Generalul-erou Marin Dragnea a trecut în eternitate

Generalul Marin Dragnea (1923-2020) / Foto: Agerpres

În legătură cu moartea președintelui Asociației Naționale a Veteranilor de Război, generalul de armată (în retragere) Marin Dragnea, Ambasada Federației Ruse în România a publicat, pe pagina sa de Facebook, următorul comunicat:

«Ambasada Rusiei la București a aflat, cu regret, despre moartea generalului Marin Dragnea.

El a slujit Armata României aproape 50 de ani şi a participat la eliberarea României, Ungariei și Cehoslovaciei de sub trupele naziste, în 1944, cu gradul de sublocotenent, în cadrul Diviziei ”Tudor Vladimirescu”, care a primit titlul onorific ”Debrecen”.

La 27 decembrie 1989, Marin Dragnea a fondat Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război, al cărei preşedinte a fost până în prezent. El a militant constant pentru ca relațiile frățești stabilite, în anii de război, între armatele țărilor noastre, să nu fie uitate niciodată.
Pentru contribuția sa la victoria asupra fascismului și la dezvoltarea relațiilor româno-ruse, generalului Dragnea i s-au acordat ordinul ”Steaua Roșie”, decorație de stat a URSS, precum și decorații de stat ale României.

La 9 mai 2015, generalul a primit, în cursul unei ceremonii de la Ambasada Rusiei din București, medalia aniversară “70 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei”.

În octombrie 2015, Marin Dragnea a fost decorat și cu Ordinul Prieteniei – decorația de stat a Federației Ruse pentru aportul acestuia la dezvoltarea relațiilor româno-ruse.

Exprimăm sincere condoleanțe familiei generalului Marin Dragnea și întregului popor român în legătură cu această pierdere de neînlocuit».

Redacția ”Vești din Rusia” se alătură acestor condoleanțe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875082