Hot News
Kosaciov: Nu forța îi lipsește Europei, ci independența
17/02
Regiunile rusești, unde calitatea vieții este la înălțime
18/02

Rusia a transpus în viață cel mai mare coșmar al SUA

Foto: polotros.com

Publicația chineză ”Sohu” relatează, într-unul dintre materialele sale, despre cel mai mare coșmar al Statelor Unite, devenit realitate grație Rusiei, scrie PolitRossia, care preia respectivul articol.

După decenii de dominare în domeniul celor mai avansate tehnologii militare, SUA se văd devansate, pe acest segment, de Rusia, care, în ultimii câțiva ani, a prezentat o serie de noutăți impresionante, constată jurnaliștii de la ”Sohu”. Unul dintre aceste sisteme îl constituie, în opinia autorilor articolului, rachetele hipersonice ”Avangard”, capabile să dezvolte o viteză incredibilă și să treacă de orice apărare antiaeriană a inamicului.

«”Avangard” are o viteză extraordinar de mare. Este atât de rapidă, încât militarii americani nu o pot intercepta. Analiștii ruși afirmă că această armă nouă are nevoie de numai cinci minute pentru a distruge Pentagonul», explică jurnaliștii de la ”Sohu”.

Elementul distinctiv al sistemului ”Avangard” îl reprezintă traiectoria neobișnuită de zbor. Spre deosebire de proiectilele obișnuite, noua rachetă a Rusiei poate face manevre singură, odată ce a intrat în atmosferă, motiv pentru care apărarea antirachetă a SUA este neputincioasă în fața ei. Sistemele americane de apărare antiaeriană nu o pot intercepta.

În plus, Rusia s-a dotat cu racheta hipersonică anti-navă ”Țirkon”, care poate dezvolta o viteză de 9 Mach și care are o rază de acțiune de peste 1000 de kilometri. Potrivit aprecierilor experților americani, acest sistem reprezintă un pericol uriaș pentru aviația de atac a Marinei militare a Statelor Unite.

”În planificarea strategică a Rusiei, aceste sisteme hipersonice reprezintă un important element de descurajare a Statelor Unite… Moscova înțelege că armata americană nu poate fi învinsă fără tehnologie militară avansată, capabilă să evite sistemele de apărare antiaeriană și antirachetă”, notează jurnaliștii chinezi.

În opinia lor, simpla existență, în Rusia, a unor astfel de sisteme de luptă, exercită o presiune psihologică enormă asupra potențialului inamic. Americanii nu își pot permite o atitudine de nepăsare față de Rusia, pentru că opozantul le poate scufunda – cât ai pocni din degete – portavioanele, distrugând, de asemenea și alte importante obiective strategice.

Se poate constata că, în ultimii câțiva ani, Moscova a transpus în viață cea mai mare spaimă a americanilor care au ajuns, astăzi, lipsiți de apărare în fața armelor rusești. Washingtonul nu își mai poate permite manevre îndrăznețe, pentru că orice pas nechibzuit s-ar putea transforma într-o catastrofă pentru ei.

”Coșmarul american a devenit realitate, cea mai rapidă rachetă a Rusiei a intrat în serviciul militar, putând, în doar cinci minute, să distrugă Pentagonul”, au rezumat experții din China.

1 Comment

  1. Doroftei Ilie spune:

    Bravo, RUSIA ! Da-le-o, te rog, americoizilor sa se sature !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875094