Hot News
Rusia a transpus în viață cel mai mare coșmar al SUA
17/02
Valentin Vasilescu: Ce s-ar ascunde dincolo de propunerea militarilor ucraineni?
18/02

Regiunile rusești, unde calitatea vieții este la înălțime

Moscova, văzută prin ochiul păsărilor/ Foto: TASS

 După calitatea vieții, cele mai bune regiuni ale Rusiei sunt Moscova, Sankt-Petersburg și Regiunea Moscova, arată rezultatele unui studiu realizat de RIA Novosti.

În opinia experților, aceste două orașe își vor păstra supremația și în următorii ani, grație marelui lor potențial de dezvoltare.

Pe primele zece poziții ale clasamentului pentru 2019, se regăsesc Tatarstan, regiunile Krasnodar, Belgorod, Iugra, Leningrad, Kaliningrad și Voronej. La capătul opus al ratingului, ultimele locuri sunt ocupate de Kalmîkia, Ingușetia, Buriatia și Osetia de Nord.

La alcătuirea clasamentului au fost analizați 70 de indicatori cuprinși în 11 grupe ce caracaterizează principalele aspecte ale calității vieții în regiuni: nivelul de venit al locuitorilor, gradul de ocupare și piața muncii, condiții de locuit, gradul de securitate, situația demografică, condiții ecologice și climatice, sănătăte și educație, asigurarea infrastructurii sociale, nivelul de dezvoltare economică și al micilor întreprinzători, specificul teritoriului și dezvoltarea infrastructurii de transport.

Studiul a fost realizat pe baza datelor Rosstat (Insitutul pentru statistică), ale Ministerului Sănătății, de Finanțe, Băncii centrale și din alte surse deschise pentru perioada 2018-2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078