Hot News
Surkov, eliberat din funcția de consilier prezidențial
19/02
Corneliu Vlad: Moscova relansează negocierile între “cei mari”
19/02

SUA au ”atacat” Rosneft. Acțiunile companiei s-au prăbușit

Foto: rock-cafe.info

Statele Unite au înscris pe lista de sancțiuni împotriva Venezuelei compania elvețiană Rosneft Trading SA și pe președintele consiliului director al acesteia, Didier Casimiro. Compania intră în structura gigantului rus din domeniul petrolului, «Rosneft», relatează NSN.

Administrația americană a explicat că astfel de măsuri întăresc presiunile asupra Rusiei, considerată de Washington drept principal adept al președintelui venezuelean, Nicolas Maduro. Administrația Trump a acuzat Rosneft Trading SA că susține sectorul petrolier al Venezuelei și că evită activ sancțiunile americane. ”Rosneft Trading controlează cea mai mare parte a volumului pe petrol al regimului Maduro, care se comercializează peste tot în lume, cu ocolirea sancțiunilor”, a precizat administrația SUA.

Statele Unite au acordat, de asemenea, un termen de grație ce permite companiilor ca, în termen de 90 de zile, să anuleze toate tranzacțiile cu Rosneft Trading, conform unui comunicat postat pe site-ul ministerului de Finanțe al SUA.

Aceste acțiuni s-au reflectat asupra cotațiilor acțiunilor ”Rosneft”. Astfel, la Bursa din Moscova, acțiunile s-au prăbușit cu 5,2% după informațiile privind sancțiunile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875087