Hot News
A fost convenit conceptul votului pentru modificarea Constituției
24/02
Peskov: Zilnic, Putin face sport, se antrenează
24/02

Mișcarea neașteptată a Moscovei a descurajat Washingtonul. Valentin Vasilescu, despre situația fără precedent în relațiile ruso-americane

Foto: Politros.com

Expertul militar român Valentin Vasilescu a explicat, special pentru publicația “PolitRussia”, ce a determinat miza Rusiei pentru sistemele de arme hipersonice, neașteptată pentru SUA.

Rusia nu se grăbește să furnizeze trupelor câteva sisteme de arme. În special, tancurile T-14 ”Armata”, tancul de pe platforma cu roți, ”Boomerang”, platforma cu șine ”Kurganeț”, precum și obuzierul autopropulsat, ”Coaliția”. În pofida faptului că sunt cele mai moderne arme din lume. O situație similară, în ceea ce privește aeronava „invizibilă” Su-57.

Presa occidentală explică greșit această întârziere, ca fiind cauzată de problemele economice ale Rusiei. În realitate, Moscova a ales să investească mai rațional. Banii au fost cheltuiți pentru dezvoltarea sistemelor hipersonice ”Avangard” și ”Țirkon”.

Pe coasta Pacificului, Statele Unite au instalat sistemul anti-balistic GMD, care se află la bazele Forțelor Aeriene Vandenburg (California) și Fort Greeley (Alaska). Acest sistem poate intercepta doar rachetele balistice în spațiu. În timp ce, “Avangard” și “Țirkon” sunt de neatins pentru aceasta, ele zburând la o altitudine de 60-80 km. Același lucru este valabil și pentru sistemul naval american AEGIS, care folosește rachetele SM-3/1B și SM-3/2. Aceste rachete sunt utilizate în scuturile nucleare instalate în Polonia și România. Prin urmare, Washingtonul a cheltuit miliarde de dolari pe sisteme complet inutile.

Statele Unite au peste 80 de submarine nucleare, 100 de nave mari (nave de croazieră, distrugătoare), 50 de portavioane și transportatoare de elicoptere, precum și 500 de avioane “invizibile” F-22, F-35 și B-1. Oricare dintre aceste sisteme de arme costă de 3 până la de 1000 de ori mai mult decât rachetele ”Țirkon”. Toate aceste arme sunt exclusiv platforme ofensive. Aceasta este cea mai scumpă, dar complet inutilă apărare a teritoriului Statelor Unite.

Miza SUA pentru țări precum Ucraina, România, Polonia, Letonia, Lituania și Estonia și-a pierdut orice sens, în timp ce Rusia ar putea amenința chiar inima Americii. Situația este fără precedent; în ultimele trei decenii, Moscova nu a amenințat niciodată Statele Unite cu arme pentru care nu există un antidot.

Mass-media americană preferă să nu acopere acest subiect, iar secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, l-a numit drept bravadă, destinată să divizeze aliații occidentali.

A venit timpul ca liderii politici și militari ai SUA să-și schimbe atitudinea față de afirmațiile iresponsabile privind superioritatea Washingtonului. America nu îl poate înșela sau speria pe președintele Vladimir Putin. Mai ales, după ce americanii au închis piața europeană pentru Rusia, au introdus sancțiuni draconice și au mutat gardul NATO spre granițele Rusiei.

1 Comment

  1. Democratu” spune:

    Nedormiti de citiva ani de zile, cercetatorii americani au dat azi, publicitatii succesul unui laser naval.
    Nimeni nu stie ce este adevar sau cacialma….
    Iti vine sa-ti iei…luna in cap

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875056