Hot News
Între postul ortodox și Ramadan: Votul constituțional va fi la 22 aprilie
27/02
Forțele Aerospațiale au primit prima rachetă S-350 ”Viteaz”
27/02

Cele mai poluate orașe rusești, Rusia făcând parte din țări cu nivel scăzut de poluare

Foto: RIA Novosti

Experții companiei elvețiene IQAir au elaborat ratingul orașelor cu cel mai poluat aer. Din Rusia, pe listă au intrat nouă aglomerații urbane. Moscova nu se numără printre primele cinci.

Krasnoiarsk (centrul Siberiei) este orașul cu cel mai poluat aer din Rusia. Este concluzia la care au ajuns autorii studiului World’s most polluted cities-2019, realizat de producătorul elvețian de sisteme de curățare a aerului IQAir Air Visual. Locul doi pe segmentul rus al clasamentului este ocupat de așezarea de tip orășenesc Zîrianka, din Republica Saha (Iakuția), iar pe trei, Vladivostok.

Pe primele cinci locuri se mai află, de asemenea, Gelendjik și Toliatti. Capitala rusă se află pe poziția a șaptea, iar Sankt-Petersburg, pe nouă. Moscova se regăsește în partea inferioară a ratingului capitalelor lumii, ceea ce vorbește despre nivelul scăzut de poluare a aerului.

Nivelul de poluare a aerului în orașele rusești diferă în funcție de anotimp, reiese din studiul citat de revista ”forbes” în limba rusă. În Krasnoiarsk, spre exemplu, în iulie a fost înregistrat un nivel de poluare ”dăunător pentru sănătatea grupelor sensibile”, chiar dacă în iunie indicele corespundea standardelor Organizației Mondiale a Sănătății.

În ratingul țărilor, Rusia a ocupat locul al 81-lea, intrând, astfel, în grupul de state cu nivel scăzut de poluare. Cel mai poluat aer, potrivit autorilor studiului se află în Bangladesh, urmat de Pakistan și Mongolia. Cel mai curat aer se află în Bahamas, în Insulele Virgine și în Spania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875068