Hot News
Cele mai poluate orașe rusești, Rusia făcând parte din țări cu nivel scăzut de poluare
27/02
Senatorii ruși i-au răspuns lui Pompeo: De la Rusia nu trebuie să ceri nimic
27/02

Forțele Aerospațiale au primit prima rachetă S-350 ”Viteaz”

Foto: yandex.ru

Primul sistem de rachetă antiaeriană S-350 ”Viteaz” a intrat în dotarea Forțelor Aerospațiale, a anunțat Ministerul Apărării al Rusiei, citat de RIA Novosti.

Sistemul a ajuns, deja, la centrul de pregătire a forțelor antiaeriene din Gatcina (împrejurimile Sankt Petersburgului), unde a avut loc un antrenament de identificare și distrugere a unui inamic convențional.

«Echipa de deservire a sistemului S-350 ”Viteaz” și-a demonstrat abilitățile, a distrus cu impulsuri electronice inamicul convențional și a plecat, în marș, către noua zonă de poziționare», a adăugat ministerul.

Racheta antiaeriană mobilă multicanal cu rază medie de acțiune S-350 ”Viteaz” este destinată apărării instituțiilor statului, obiectivelor industriale, militare și a grupărilor de trupe împotriva atacurilor aeriene cu mijloace moderne și avansate.

Sistemul poate distruge ținte aeriene aflate la o distanță de peste 120 de kilometri și la înălțimi de peste 30 de kilometri. Sistemul poate fi activat în limitele a cinci minute. În pachetul de luptă intră rachete cu rază medie de acțiune, folosite la sistemele ”S-400” și rachete cu rază mică de acțiune.

Pentru prima dată, sistemul a fost prezentat publicului la forumul ”Armia-2019”. În opinia militarilor, odată cu intrarea în dotarea Forțelor Aerospațiale a sistemelor S-350, eficiența luptei împotriva rachetelor de croazieră va crește de două ori și jumătate. Sistemul înlocuiește S-300PS cu rachete de tip B55R.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875213