Hot News
Kosaciov: Prelungirea tratatului START, în impas
28/02
Ziua Forțelor pentru operațiuni speciale ale Rusiei
28/02

Fosta gardă de corp a președintelui Elțin, despre ”sosiile” șefilor de stat

Foto: zen.yandex.ru

Fostul șef al dispozitivului de protecție a președintelui Boris Elțîn a dezvăluit, pentru NSN, cum erau selectate ”sosiile” pentru foștii șefi ai statului.

Vladimir Putin nu are și nu a avut sosii. S-a ridicat o astfel de problemă, dar el a refuzat orice dublură. Este ceea ce a declarat chiar șeful statului într-un nou interviu pentru TASS. Președintele a precizat că subiectul a apărut în cele mai dificile momente ale luptei împotriva terorismului, la începutul anilor 2000.

Fostul șef al gărzii de corp a lui Boris Elțîn, deputat în Duma de Stat în perioada 1997-2011, Aleksandr Korjakov, a explicat pentru NSN când a apărut ideea cu sosiile pentru șefii statului.

”Sosiile nu au fost niciodată folosite, iar toate speculațiile au apărut când Leonid Ilici Brejnev era internat. Ideea era de a organiza niște coloane oficiale false de mașini. A fost ales un bărbat care se potrivea ca înălțime și greutate, astfel încât toți să înțeleagă cine era acolo. De atunci a pornit valul ăsta. Astfel de proiecte false au fost și la Elțîn, dar subliniez, nu au fost sosii, ci doar proiecte false”, a recunoscut Aleksandr Korjakov.

Artistul și rezidentul Comedy Club, Dmitri Graciov, cunoscut pentru parodiile sale la adresa președintelui Vladimir Putin, a recunoscut, într-un interviu acordat publicației Gazeta.ru, că nu și-a dorit să fie sosie. ”Aș refuza o asemenea propunere. Nu vreau să fiu sosia nimănui. Ca actor, eu doar interpretez pe scenă un personaj, atât și nimic mai mult”, a concluzionat artistul.

În decembrie 2015, Putin a mai declarat că nu are sosii și că nu are nevoie de ele. În aprilie aceluiași an, răspunzând la o întrebare în cadrul dialogului cu publicul ”Linie directă”, el a anunțat că nu dorește să se cloneze sau că creeze o armată de funcționari-sosii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875089