Hot News
Trump nu va putea veni în Rusia de Ziua Victoriei
11/03
Covid-19. Moscova interzice evenimentele cu peste 5.000 de oameni
11/03

Putin a calificat drept prostii afirmațiile privind vinovăția lui Stalin în declanșarea celui de-al Doilea Război Mondial

Iosif Stalin/ Foto: Russian Look

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a reacționat dur la declarațiile privind responsabilitatea lui Stalin în declanșarea celui de-al Doilea Război Mondial. Liderul rus a numit drept ”mizerii” și ”prostie crasă” afirmațiile potrivit cărora Adolf Hitler și Iosif Stalin ar fi jucat roluri identice.

”Sunt oameni cu mintea scurtă, care habar nu au să scrie sau să citească și care toarnă tot felul de mizerii în Parlamentul European, în legătură cu responsabilitatea identică a lui Hitler și Stalin; o prostie crasă”, a spus Putin, pentru proiectul TASS ”20 de întrebări pentru Vladimir Putin”.

În declarațiile lui anterioare, președintele Putin a cerut autorităților din țările europene să evalueze, cu obiectivitate, comportamentul liderilor lor în ajunul războiului. Potrivit spuselor sale, spre deosebire de premierii Franței și Marii Britanii, Stalin nu s-a pătat cu contacte personale cu Hitler.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091