Hot News
Valentin Vasilescu: Adevărul din spatele zonelor de interdicție aeriană -A2/AD “Bubble” ale Rusiei
11/03
Deputații ruși: Propunerile SUA privind START-3, irealizabile
11/03

Putin, despre prețurile la petrol

Foto: ura.ru

Rusia va traversa cu demnitate perioada de volatilitate a prețurilor la petrol și a cursului rublei, economia țării se va consolida, iar cele mai importante ramuri de activitate vor fi mai puternice și mai competitive, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, vorbind în Duma de Stat (Camera inferioară a Parlamentului rus), relatează RIA Novosti.

Putin a declarat, totodată, că necesitatea modificării Constituției a fost determinată de schimbările care s-au produs în lume.
În plus, liderul de la Kremlin a atras atenția asupra volatilității piețelor, în ultimele zile, estimând că prețurile la petrol ”joacă și țopăie” iar, împreună cu ele, și cursul rublei.

”Și, pentru că veni vorba, mă voi folosi de această tribună pentru a spune: sunt absolut convins că vom traversa această perioadă, o vom traversa cu demnitate. Iar economia se va întări, în totalitatea ei și cele mai importante ramuri ale producției vor și mai puternice și mai competitive”, a declarat președintele.

Luni, 9 martie, prețurile mondiale la petrol s-au prăbușit năprasnic, antrenând deprecierea rublei față de dolar și euro și o scădere a indicilor companiilor rusești. Cu trei zile înainte, la 6 martie, țările participante la acordul OPEC+ nu s-au înțeles în vederea prelungirii înțelegerii privind reducerea cotelor de producție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091