Hot News
În ce condiții ar putea candida Putin pentru un nou mandat
13/03
Ministerul chinez de Externe: militarii americani ar fi putut aduce coronavirus la Wuhan
13/03

MAE rus: Moscova este deschisă pentru dialog cu Varșovia

Maria Zaharova și Serghei Lavrov/ Foto: TASS

Moscova este deschisă pentru un dialog normal și de la egal la egal cu Varșovia, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE rus, Maria Zaharova, citată de presa de la Moscova.

”Întotdeauna, suntem concentrați spre dialog. Întotdeauna, pornim de la necesitatea de a dezvolta relații bilaterale, în interesul popoarelor noastre”, a spus diplomatul.

Întrebată în legătură cu activitatea comisiei bilaterale ruso-poloneze pentru probleme complexe, Zaharova a amintit că acest format a fost creat cu scopul de a despovăra dialogul politic, în condițiile în care Varșovia a blocat acest dialog, din proprie inițiativă: ”a stopat toate mecanismele de colaborare și a renunțat la acordul privind regimul fără vize pentru locuitorii din regiunea Kaliningrad și regiunile corespunzătoare din Polonia”.

”Dar, suntem deschiși pentru un dialog normal și de la egal la egal cu Varșovia. Scopul trebuie să fie evident – dezvoltarea relațiilor, nu blocarea lor”, a subliniat Zaharova.

Potrivit spuselor sale, Moscova nu a fugit niciodată de dialogul cu Varșovia și a amintit că, la nivelul conducerii Ministerelor de Externe, contactul s-a produs pe coridoarele Comitetului de miniștri al Consiliului Europei, la 17 mai 2019.

”Avem contacte în ministerele de externe și la alte nivele. Ele nu au fost blocate. Esențial este rezultatul, pentru că aceste întâlniri se desfășoară nu de dragul de a ne întâlni, ci pentru rezultate. Iar rezultatele sunt evidente – dezvoltarea relațiilor bilaterale, nu blocarea lor”, a precizat diplomatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875187