Hot News
Putin a explicat diferența între ”oligarhii” vechi și noi
14/03
Kremlinul nu va anula Parada Militară din cauza Covid-19
14/03

Banii confiscați de la corupți merg la pensii

Foto: RIA Novosti

Ministerul de Finanțe al Rusiei intenționează să-i informeze pe cetățenii țării unde se duc banii confiscați în cadrul dosarelor de corupție, dar și cei obținuți din vânzarea activelor imobiliare dobândite în mod ilegal de funcționari. O prezentare detaliată pe această temă este, deja, în lucru, în proiectul raportului de bilanț, elaborat de minister pentru ședința extinsă a colegiului instituției. Documentul precizează că, începând de anul trecut, banii se varsă în bugetul Fondului de Pensii al Rusiei și sunt direcționați pentru plata pensiilor garantat asigurate.

”Rossiiskaia Gazeta” reia, în acest context, o declarație a șefului Comitetului de Anchetă, Aleksandr Bastîrkin, potrivit căruia, anul trecut, instituția pe care o conduce a trimis în instanțele de judecată peste 8000 de dosare de corupție. În baza lor, au fost atrași la răspunderea penală 479 de persoane cu un statut special de drept.

Comitetul de Anchetă al Rusiei analizează eficiența luptei împotriva corupției, iar, la finalul analizei, în cadrul actualelor amendamente la Constituția țării, s-a propus înscrierea în textul Legii fundamentale a prevederii privind confiscarea averilor corupților ca măsură a pedepsei penale, numai că ideea nu a obținut susținerea necesară.

În plus, grupul de elaborare a măsurilor financiare de luptă împotriva spălării de bani a recomandat, la sfârșitul anului trecut, extinderea listei activelor deținute de deputați, senatori, funcționari federali și regionali, șefi de companii și judecători, care pot fi confiscate, dacă se dovedește dobândirea lor în mod ilegal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091