Hot News
Vandalizarea expoziției din incinta Centrului Rus pentru Cultură și Știință din București. Reacții
14/03
Putin a explicat diferența între ”oligarhii” vechi și noi
14/03

Novak: Moscova nu vede perspective pentru un nou acord OPEC+

Aleksandr Novak, viceministru rus/ Foto: TASS

Deocamdată, Rusia nu analizează posibilitatea unui nou acord privind reducerea producției de petrol în cadrul OPEC+, a declarat ministrul Energiei, Aleksandr Novak, citat de agenția TASS.

Potrivit spuselor sale, Moscova nu vede o astfel de perspectivă pentru încheierea unei noi înțelegeri, din cauza ultimelor acțiuni ale partenerilor din OPEC+. În același timp, Aleksandr Novak a anunțat că întreprinderile petroliere din Rusia vor reveni la producția de ”aur negru” de 200.000 de barili pe zi, încă din luna aprilie.

”În ceea ce privește suplimentarea producției, aici este nevoie de timp, pentru a asigura cheltuielile de investiții”, a subliniat ministrul.

”Rossiiskaia Gazeta” amintește că, la 6 martie, la Viena, participanții la acordul de reducere a producției de petrol nu s-au putut înțelege în privința acțiunilor comune ulterioare. Rusia a propus prelungirea acestei afaceri până la sfârșitul celui de-al doilea trimestru al acestui an, pentru a estima cu precizie consecințele pentru economia mondială, ca urmare a epidemiei de coronavirus.

Organizația țărilor exportatoare de petrol (OPEC) s-a pronunțat pentru o reducere a cotelor de țiței cu 1,5 milioane de barili pe zi, începând cu 1 aprilie și până la sfârșitul anului în curs. Părțile nu au ajuns la un punct de vedere comun. Prin urmare, începând cu 1 aprilie, statele participante la OPEC+ nu vor mai avea obligații pe linie de reducere a producției.

În decursul acestei săptămâni, după destrămarea acordului, mai multe state, respectiv Arabia Saudită, Irak, Kuweit, Nigeria și Emiratele Arabe Unite și-au anunțat intenția de a-și majora considerabil producția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875210