Hot News
Kudrin: În condiții de criză mondială, PIB-ul Rusiei nu va crește
13/03
Novak: Moscova nu vede perspective pentru un nou acord OPEC+
14/03

Vandalizarea expoziției din incinta Centrului Rus pentru Cultură și Știință din București. Reacții

Foto: site-ul Ambasadei Federației Ruse în România

Comunicat din partea Uniunii Rutenilor Subcarpatici din România

Noi, Uniunea Rutenilor Subcarpatici din România, cu sediul în Sighetu Marmației, str. Traian nr. 29, președinte Mihai Lauruc, am aflat cu mâhnire despre acțiunea de vandalizare, din noaptea de 12/13 martie 2020, a Expoziției din incinta Centrului Rus pentru Știință și Cultură din București, str. Lascăr Catargiu nr. 50, prin mâzgălirea cu graffitti a afișelor aflate în partea dinspre stradă. Este vorba de Expoziția foto-documentară consacrată militarilor Armatei Sovietice, care au luptat pentru eliberarea României și a țărilor vecine de sub ocupația nazistă.

Aici trebuie să ne reamintim și de zecile de mii de militari din Armata Sovietică, morți pe teritoriul României de azi, în lunile septembrie – octombrie 1944, care au luptat alături de ostașii Armatei Române, pentru alungarea ocupanților hitleristo-horthyști din Ardeal și pentru revenirea acestei provincii istorice la România. Este vorba despre un gest incalificabil, de lipsă de respect față de memoria acestor eroi, care și-au dat viața pentru România. Suntem convinși că nu acestea sunt sentimentele românilor, în ansamblu, față de poporul rus, ci este vorba, mai degrabă, de gesturile huliganice ale unor indivizi instigați și acoperiți de structuri obscure, manipulate politic și care, la comanda unor factori din afară, caută să provoace și să întrețină sentimente de rusofobie în opinia publică din România.

Noi, Rutenii Subcarpatici din România, localizați în principal în județul Maramureș, întreținem relații deosebit de cordiale cu populația românească majoritară în cadrul căreia trăim, în calitate de cetățeni loiali ai României; avem prietenii durabile cu românii și, unii dintre noi, avem întemeiate familii mixte. Nu am avut niciodată, în istoria noastră și nu avem, nici în prezent, nici un fel de relații tensionate sau lipsite de respect față de concetățenii noștri români. De aceea, condamnăm cu toată fermitatea aceste acțiuni huliganice și ne exprimăm speranța că infractorii vor fi identificați și sancționați de către organele abilitate.

Biroul de presă al Uniunii Rutenilor Subcarpatici din
România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091