Hot News
Guvernul rus va susține domeniile economice afectate
15/03
Rusia și Turcia au început patrulările mixte în Idlib
16/03

Mișustin le-a cerut rușilor să călătorească mai puțin

Foto: TASS

La nivel mondial, răspândirea noului coronavirus evoluează după un scenariu nefavorabil, în contextul în care, în lume, se înregistrează, deja, peste 145.000 de cazuri confirmate de Covid-19 și, în numeroase state, lucrurile sunt deja destul de complicate, a declarat premierul Mihail Mișustin, la ședința de guvern de sâmbătă seară.

Potrivit spuselor sale, într-un astfel de moment, se impune asigurarea securității rușilor și adoptarea măsurilor corespunzătoare. În acest context, el le-a cerut rușilor să-și reducă numărul călătoriilor peste hotare și a subliniat importanța instituirii carantinei de 14 zile pentru persoanele din grupele de risc, adică pentru cele care vin din străinătate.

În același timp, Mișustin a anunțat crearea unui consiliu special de coordonare, care va fi condus de el și din care fac parte toți membrii Grupului operativ de prevenire și combatere a infecției, ai comisiei de creștere a stabilității economiei și șefi de regiuni.

Premierul a vorbit, de asemenea, despre măsurile adoptate – printre care, limitarea curselor aeriene cu țările Uniunii Europene, cu Elveția și cu Norvegia. S-a cerut, de asemenea, întărirea controalelor la punctele de trecere a frontierei, pe aeroporturi și în gări – atât pentru cetățenii ruși, cât și pentru cei străini. ”Rog să abordați aceste probleme cu calm. Este vorba de măsuri de prevenire, pentru ca infecția să nu se transmită”, a spus premierul.

El a subliniat că această tactică a dat deja rezultate, în Rusia fiind înregistrate, până sâmbătă, numai 59 de cazuri confirmate de contaminare cu noul coronavirus. ”Dar, situația se schimbă, iar noi nu trebuie să permitem pătrunderea rapidă a virusului în țara noastră și răspândirea lui”, a spus Mișustin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875068