Hot News
Mișustin le-a cerut rușilor să călătorească mai puțin
15/03
John Sullivan: SUA vor să trimită la Moscova, de 9 Mai, o delegație de rang înalt
16/03

Rusia și Turcia au început patrulările mixte în Idlib

Foto: AP/RG

Militarii din Rusia și Turcia au început patrulările mixte în regiunea siriană Idlib, așa cum prevede documentul semnat de specialiștii militari ai celor două țări, la sfârșitul negocierilor de la Ankara. O întâlnire care, potrivit cotidianului ”Rossiiskaia Gazeta”, s-a desfășurat într-o cheie constructivă, astfel că rezultatele discuțiilor vor permite realizarea tuturor înțelegerilor convenite, anterior, de președinții Rusiei și Turciei.

Prima patrulare ruso-turcă de-a lungul autostradei M-4, ce desparte două mari provincii – Hasek și Alep, din nordul Siriei, a avut loc duminică. Militarii turci patrulează teritoriile aflate la nord de magistrala auto, militarii ruși – cele din sud.

De asemenea, și-a început activitatea centrul mixt de coordonare ruso-turc, care va controla respectarea regimului de încetare a focului și desfășurarea operațiunii de patrulare, a anunțat șeful Centrului rus de împăcare a părților beligerante din Siria, contraamiralul Oleg Juravliov. Potrivit afirmațiilor sale, în cadrul pregătirii patrulării mixte a fost efectuată o misiune de recunoaștere inginerească a traseului, în perimetrul orașului Sarakib.

RG menționează că, în regiunea Idlib, situația s-a agravat la sfârșitul lunii februarie, când insurgenții au întreprins o tentativă de ofensivă, trupele guvernamentale siriene ripostând imediat. În urma acestei confruntări, și-au pierdut viața 36 de militari turci, potrivit oficialilor de la Ankara. Potrivit Ministerului rus al Apărării, militarii turci care au intrat în bătaia focului armatei siriene se aflau printre teroriști.

Pe acest fundal, președintele Rusiei și cel al Turciei, Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan, au convenit, cu prilejul negocierilor purtate la Moscova, la 5 martie, introducerea regimului de încetare a focului și o serie de alte măsuri de reglementare a situației din Idlib.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093