Hot News
Rusia și Turcia au început patrulările mixte în Idlib
16/03
Ambasadorul SUA în Rusia: Nu există probleme în dialogul cu Moscova
16/03

John Sullivan: SUA vor să trimită la Moscova, de 9 Mai, o delegație de rang înalt

Foto: AP

Washingtonul intenționează să trimită la Moscova reprezentanți de rang înalt, pentru a participa la festivitățile organizate cu prilejul Zilei Victoriei, a declarat, într-un interviu acordat cotidianului ”Kommersant”, ambasadorul Statelor Unite în Rusia, John Sullivan (în imagine).

”În momentul de față, nu am ce să spun despre cine va face parte din delegația SUA. Dar, pot să vă asigur – iar acest lucru este împărtășit de președintele SUA și de administrația lui – că, dacă evenimentele de 9 Mai se vor derula după planul gândit inițial de autoritățile ruse, din SUA va veni o delegație de rang foarte înalt”, a subliniat diplomatul.

Potrivit spuselor sale, partea americană abordează ”cu foarte multă seriozitate și responsabilitate memoria evenimentelor de acum 75 de ani, a victoriei aliaților asupra Germaniei naziste și Japoniei”. ”Avem ce sărbători, este o aniversare extrem de importantă. Acum, din cauza coronavirusului, este greu de prognozat ceva, dar, dacă festivitățile de 9 Mai se vor desfășura așa cum s-a planificat, veți vedea la ele inclusiv participanți de rang foarte înalt din Statele Unite”, a arătat Sullivan.

La 10 martie, secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a anunțat că Moscova a primit, pe canale diplomatice de la Washington, informația potrivit căreia președintele SUA, Donald Trump, nu va veni la sărbătoarea Zilei Victoriei. Peskov a arătat că autoritățile Rusiei nu știu, deocamdată, la ce nivel vor fi reprezentate Statele Unite la viitoarele festivități aniversare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875126