Hot News
Până la Paște, ”Aeroflot” își anulează zborurile pe ruta Moscova-București-Moscova
17/03
Primăvara crimeeană sau istoria revenirii Crimeii la Rusia
18/03

Guvernul rus a interzis intrarea străinilor în Rusia

Foto: TASS

Guvernul Rusiei a anunțat finalizarea proiectului de hotărâre privind interdicția temporară de intrare a cetățenilor străini în Rusia, începând din 18 martie. Această măsură a fost elaborată din dispoziția președintelui Vladimir Putin, pentru a reduce riscul de răspândire a coronavirusului în Rusia, relatează ”Vedomosti”.

Interdicția va viza inclusiv cetățenii din Belarus. Excepție fac angajații reprezentanțelor diplomatice și cei ai instituțiilor consulare ale statelor străine în Rusia, ai organizațiilor internaționale și ai reprezentanțelor acestora, șoferii autovehiculelor care intră în sistemul internațional de transport auto, conducătorii de locomotive și însoțitorii de bord de pe trenurile comunicațiilor feroviare internaționale, echipajele navelor aeriene, fluviale și maritime, persoanele cu reședință permanentă în Rusia, persoanele aflate în tranzit aerian, precum și membrii delegațiilor oficiale, dar și persoanele care au vize de serviciu, diplomatice, obișnuite și eliberate în legătură cu decesul unei rude apropiate.

Ministerul rus de Interne și structurile lui teritoriale au primit ordinul de a stopa temporar primirea de documente, completarea și eliberarea de invitații pentru intrarea pe teritoriul Rusiei, precum și a permisiunilor de cooptare și folosire a muncitorilor străini. Nu se mai primesc solicitări de vize.

Premierul Mihail Mișustin a semnat hotărârea, care va intra în vigoare începând din 18 martie și va dura până la 1 mai. Documentul a fost publicat pe site-ul oficial al Guvernului.

Ultima oră: Pentru data de 17 martie, numărul pacienților cu coronavirus, în Rusia, a crescut la 114, din care 104 sunt cei care au venit din străinătate, iar 10 îmbolnăviri sunt produse de contact. Aceste date au fost anunțate de viceprim-ministrul Federației Ruse, Tatiana Golikova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875135