Hot News
Veți primi un SMS: Cum vor fi urmăriți cei care încalcă regimul de carantină
01/04
Piața petrolului: Decizie importantă a Moscovei
02/04

Covid-19: În Rusia, sunt efectuate, zilnic, 36.000 de teste

Foto: RIA Novosti

Laboratoarele din întreaga țară efectuează, în fiecare zi, 36.000 de teste pentru coronavirus, a anunțat, miercuri, premierul Mihail Mișustin. După acest indicator, Rusia se numără printre primii trei lideri mondiali, scrie ”Rossiiskaia Gazeta”.

”În plus, toate analizele se fac pe sisteme-test autohtone”, a subliniat premierul rus, mulțumind, în acest context, angajaților Rospotrebnadzor (Agenția pentru protecția consumatorului), care, de trei luni, lucrează, practic, 24 de ore din 24.

Pe de altă parte, cetățenii ruși aflați în carantină, vor trebui să țină un jurnal despre starea lor de sănătate și să respecte regimul de izolare la domiciliu.

”Persoanele aflate în carantină sunt obligate, la solicitarea Departamentului pentru serviciile statului (Gosuslugi) să completeze personal un jurnal privind evoluția stării lor de sănătate și să confirme că sunt acasă”, a spus Mișustin, citat de agenția Interfax.

În acest context, psihologul Olga Tenn a oferit câteva sfaturi despre cum trebuie petrecut timpul în izolare la domiciliu. Printre altele, ea a subliniat că această perioadă trebuie folosită pentru a vorbi mai mult cu persoanele dragi, cu părinții și alte rude. De asemenea, psihologul a recomandat să se recurgă cât mai rar la telefonul mobil, computer sau tabletă, optând în favoarea altor activități. ”Deschideți larg ferestrele și plimbați-vă prin casă, îmbrăcați corespunzător, încercați să nu intrați în conflict cu persoanele cu care stați în locuință, stabiliți un grafic al zilei și străduiți-vă să îl respectați. Nu uitați de jocuri, de activități colective. Este un prilej bun pentru adolescenți să învețe să gătească, să coasă la mașină, alte asemenea îndeletnici practice”, a arătat Olga Tenn, citată de Lenta.ru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875076