Hot News
Virusolog: Vaccinul rusesc nu convine companiilor occidentale, din cauza concurenței
01/04
Covid-19: În Rusia, sunt efectuate, zilnic, 36.000 de teste
01/04

Veți primi un SMS: Cum vor fi urmăriți cei care încalcă regimul de carantină

Foto: AGN ”Moskva”

Premierul rus, Mihail Mișustin, a cerut să fie întărite măsurile de control a persoanelor aflate în carantină sau izolare. Din prima categorie fac parte cei care au fost în străinătate, cetățenii care au intrat în contact cu aceștia, precum și cei care sunt tratați de Covid-19 acasă. Persoanele care încalcă regulile vor primi, prin SMS, o înștiințare că nu s-au conformat normelor, urmând ca datele lor să fie transmise altor instituții, informează Gazeta.ru.

Mișustin a precizat că, începând cu 1 aprilie, Ministerul Sănătății va pune la dispoziția Ministerului Comunicațiilor toate datele persoanelor infectate cu coronavirus, precum și ale celor care au intrat în contact cu aceștia sau dacă au revenit dintr-o țară cu situație epidemiologică nefavorabilă.

Dacă un cetățean aflat în carantină sau autoizolare părăsește locul de reședință, el va primi un mesaj prin care i se va aduce la cunoștință că informația privind încălcarea regimului va fi trimisă la poliție, Ministerul de Interne, cel al Sănătății și la Rospotrebnadzor (Agenția pentru protecția consumatorului).

În ordinul emis de premierul rus se precizează, de asemenea, că persoanele aflate la adresa indicată vor fi supravegheați de Ministerul de Interne, Ministerul Comunicațiilor și de alte organe, cu ajutorul operatorilor de telefonie mobilă și al serverelor Portalului unic al serviciilor de stat și municipale (EPGU). Informațiile referitoare la cetățenii din Moscova care s-au abătut de la norme vor fi trimise, de asemenea, la Fondul de asigurări sociale și la guvernul municipal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875053