Hot News
Trump se îndoiește că Rusia răspândește fake news cu privire la coronavirus
31/03
”Chiar și astăzi”: Rusia vrea să se înțeleagă cu SUA în privința prelungirii START-3
01/04

Deputați ruși: Funcționarii de la Bruxelles nu doresc să-și asume responsabilitatea pentru propriile erori

Foto: TASS

Acuzațiile potrivit cărora Rusia dezinformează în legătură cu pandemia de coronavirus reprezintă o minciună cinică și o crimă împotriva adevărului și a libertății cuvântului, a declarat deputatul rus Serghei Jelezniak. Duma de Stat a catalogat aceste învinuiri drept ”o comandă politică”, scrie ”Rossiiskaia Gazeta”.

Deputatul Dumei de Stat Cerghei Jelezniak/ Foto: Kommersant

Reacția Camerei inferioare a Parlamentului rus vine după ce mai mulți europarlamentari au cerut conducerii UE să se ocupe de această chestiuni. Acuzații similare au fost lansate și la adresa Chinei. Interesant este că autorii apelului nu au prezentat nici un caz concret legat de ”această activitate de dezinformare”, subliniază RG.

”Rusofobia anumitor reprezentanți ai Parlamentului European nu mai surprinde de mult pe nimeni, dar, pe fondul pandemiei de coronavirus, acuzațiile de dezinformare privind situația cu Covid-19 formulate la adresa Rusiei sună deosebit de cinic”, a comentat Jelezniak. Aceia care își permit, în conjunctura dată, să transmită minciuni despre țara noastră, aflată în primele rânduri ale luptei împotriva răspândirii infecției, comit infracțiuni împotriva propriilor cetățeni, a adevărului și a libertății cuvântului.

Potrivit politicianului, noile ”atacuri verbale împotriva Rusiei sunt comanda politică a funcționarilor de la Bruxelles”, care, în opinia lui, nu doresc să-și asume responsabilitatea pentru ”propriile erori și greșeli, care au condus la o situație epidemiologică atât de critică în Italia, Spania și în alte țări”.

Jelezniak susține că acțiunile corecte întreprinse de Rusia în această direcție, precum și disponibilitatea ei de a veni în ajutorul altor state îi deranjează pe oponenți. Deputatul este de părere că oficialii de la Bruxelles îi induc în eroare pe europeni în privința măsurilor luate de Rusia, scopul lor fiind acela de a nu permite să fie distrus mitul artificial despre Rusia ca o concentrare a răului.

Apelul eurodeputaților a fost comentat inclusiv de șeful comisiei pentru afaceri internaționale din Duma de Stat, Leonid Sluțki. În opinia lui, asemenea afirmații demonstrează slăbiciune politică și arată, o dată în plus, că pandemia în sine ”este un mare test de umanitate”.

”Din păcate, carantina din Parlamentul European nu ajută la vindecarea unei boli incurabile – rusofobia”, a spus deputatul, amintind că Rusia și China acordă acum ajutor Italiei, devenită epicentrul luptei împotriva coronavirusului în Europa. ”În loc de mulțumesc, Bruxelles preferă să coboare din nou la nivelul acuzațiilor vulgare de dezinformare și propagandă”, a adăugat Sluțki.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875089