Hot News
Deputați ruși: Funcționarii de la Bruxelles nu doresc să-și asume responsabilitatea pentru propriile erori
01/04
Virusolog: Vaccinul rusesc nu convine companiilor occidentale, din cauza concurenței
01/04

”Chiar și astăzi”: Rusia vrea să se înțeleagă cu SUA în privința prelungirii START-3

Foto: aqreqator.az

Rusia este gata să se înțeleagă cu Statele Unite în privința prelungirii Tratatului de reducere a arsenalului ofensiv strategic (START-3), a declarat ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov, într-un interviu acordat publicației Arms Control Today, relatează agenția Rambler.

”Vreau să subliniez: Rusia este gata să ajungă chiar și astăzi la o înțelegere privind prelungirea noului tratat START. Dar, simpla noastră bunăvoință nu este suficientă. Mai este nevoie și de acordul SUA, pe care nu l-am primit încă”, a explicat Antonov.

Diplomatul a mai arătat că prelungirea tratatului nu este un simplu ”moment tehnic”, ci un proces amplu, ce ”reclamă din partea Rusiei derularea mai multor proceduri legislative interne”. De aceea, ne nedumerește faptul că Departamentul de Stat a refuzat să fie organizate, așa cum a propus partea rusă, consultări privind aspectele legale ale eventualei prelungiri a tratatului”, a subliniat ambasadorul.

Totuși, el și-a exprimat speranța că ”SUA se vor decide, în viitorul apropiat, cum să abordeze problema START, pentru că, până la expirarea termenului de valabilitate a acordului, în februarie anul viitor, rămâne tot mai puțin timp”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875164