Hot News
La ordin de afară: MAE a explicat acțiunile Kievului în Donbass
03/04
Rusia a trimis în Serbia primul avion cu virusologi
04/04

Putin le-a acordat guvernatorilor mai multe împuterniciri

Moscova. Banner-ul ”Păstrați distanța”/ Foto: rg.ru

Șefii de regiuni cunosc mai bine situația de la fața locului și, tocmai de aceea, ei trebuie să hotărască amploarea măsurilor restrictive ce trebuie impuse în cadrul bătăliei împotriva epidemiei de coronavirus. Este ideea de la care a pornit președintele Rusiei, Vladimir Putin, în luarea deciziei sale.

Șefii subiectelor Federației ruse vor primi împuterniciri suplimentare, a anunțat președintele Putin într-un mesaj adresat națiunii. Ei sunt cei care, a subliniat liderul de la Kremlin, vor decide amploarea măsurilor restrictive de carantinare, pornind de la situația din regiune.

”Din ordinul meu, subiectele Federației (regiuni, republici, districte autonome – n.r.) vor primi împuterniciri suplimentare. Până la sfârșitul acestei săptămâni, vor trebui să elaboreze pachete concrete de măsuri preventive, optime pentru teritoriul lor, atât din punctul de vedere al asigurării stării de sănătate și a securității cetățenilor, cât și al stabilității economiei și infrastructurii cheie”, a declarat Putin.

Președintele a amintit că ”avem o țară mare, o țară foarte mare, densitatea populației diferind” de la o zonă la alta și, în unele regiuni, infecția cu coronavirus a creat, deja, o amenințare serioasă, ”precum la Moscova, unde, în pofida măsurilor adoptate de autoritățile federale și orășenești, nu s-a reușit încă răsturnarea situației”. ”Mai sunt și regiuni, din păcate tot mai puține și mai puține, unde încă nu s-a înregistrat, slavă Domnului, nici un caz de contaminare”, a explicat Putin.

Undeva este nevoie de măsuri drastice, în altă parte sunt suficiente măsuri punctuale, a subliniat șeful statului. ”Aceste specificități trebuie luate în considerare”, a subliniat președintele.

Epidemia de coronavirus a devenit probă pentru eficiența guvernatorilor, patru dintre ei prezentându-și demisia și fiind înlocuiți de către președinte, urmând ca, la 3 septembrie, unica zi de vot, în regiunile respective să aibă loc alegerile pentru noi guvernatori.

Date statistice:

Pentru data de 4 aprilie, în Rusia, au fost înregistrate 4.731 de cazuri de infectați cu coronavirus. Au murit 43 de pacienți. S-au recuperat 333 de persoane. După numărul de îmbolnăviri, Moscova este lider, cu 3.357 de pacienți cu Covid-19, urmată de Regiunea Moscova, cu 260 de cazuri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875089