Hot News
Timp, înapoi! Vyacheslav Samoshkin (XLVIII): Cea de-a treia revelație a Revoluției Române – Teroriștii!
03/04
Putin le-a acordat guvernatorilor mai multe împuterniciri
04/04

La ordin de afară: MAE a explicat acțiunile Kievului în Donbass

Foto: TASS

Ucraina refuză să ducă la îndeplinire acordurile de reglementare a situației din Donbass, la ordin din afară – din partea Berlinului și a Parisului, a apreciat MAE rus, amintind că ședința Grupului de contact din 26 martie s-a încheiat cu un eșec.

Kievul se sustrage de la punerea în aplicare a acordurilor de reglementare a situației din Donbass, aprobate în martie anul curent, cu participarea reprezentanților autoproclamatelor republici populare Donbass și Lugansk, precum și a adjunctului șefului administrației prezidențiale, Dmitri Kozak și a șefului biroului președintelui Ucrainei, Andrei Ermak, a anunțat MAE rus, citat de agenția Rambler.
Instituția amintește că, anterior, părțile au început elaborarea unei ”foi de parcurs” și au convenit formarea unui Consiliul consultativ. Iar, la 26 martie, în regim de video-conferință, s-a desfășurat ședința Grupului de contact de reglementare a conflictului din Donbass.

”Din păcate, întrunirea s-a încheiat cu un eșec. Se întâmplă lucruri ciudate. Pe parcursul negocierilor, Berlinul și Parisul au deviat, sub diferite pretexte, de la conținutul acordurilor. După care, aceste condiții au fost respinse și de Kiev. Se creează impresia că Ucraina a procedat astfel, nu fără sugestii venite din afară”, a arătat MAE.

Agenția Rambler menționează că, luna trecută, Ermak a declarat că autoritățile de la Kiev trebuie să îndeplinească Acordurile de la Minsk de reglementare a războiului din Donbass, pentru ca UE să prelungească sancțiunile economice împotriva Rusiei și după 31 iulie. Potrivit spuselor sale, un astfel de ultimatum a fost lansat, nu o dată, de către reprezentanți ai țărilor europene partenere ale Ucrainei, iar neîndeplinirea Acordurilor de la Minsk el a catalogat-o drept o evoluție catastrofală pentru Kiev.

”Vă pot spune deschis că mulți dintre ei ne avertizează frecvent: dacă vreți să vă retrageți din Acordurile de la Minsk, spuneți, dar, vă atragem atenția că un astfel de pas va avea un foarte puternic impact asupra prelungirii sancțiunilor”, a declarat Ermak.

În același timp, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski și responsabili ai Guvernului de la Kiev nu ostenesc să evoce necesitatea revizuirii Acordurilor de la Minsk pe care este construit, practic, întreg procesul de reglementare pașnică a conflictului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875076