Hot News
Putin: Rusia va reduce producția de petrol, împreună cu OPEC+ și SUA
04/04
Experți: Cât va pierde economia Rusiei, într-o lună nelucrătoare
05/04

Vârsta celor infectați cu coronavirus i-a surprins pe medici

Foto: Izvestia

Denis Proțenko, medicul șef al spitalului din Kommunarka (în imagine), unde sunt spitalizați pacienții cu coronavirus din Moscova, a declarat că a fost surprins de vârsta pacienților infectați cu Covid-19. Aceștia s-au dovedit a fi mult mai tineri decât se așteptau medicii, pe baza statisticilor mondiale.

În ultima zi, la Moscova, coronavirusul a fost diagnosticat la 210 persoane cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani, la 143 de persoane – de la 46 la 65 de ani și la 67 de pacienți – de peste 65 de ani. De asemenea, s-au îmbolnăvit 14 copii .

Anterior, virologul Evghenia Selkova a explicat ce anume ar putea fi asociat cu o creștere a numărului de pacienți Covid-19 cu vârsta cuprinsă între 18 și 40 de ani. Potrivit expertului, numărul tinerilor infectați este în creștere, deoarece, la ora actuală, sunt testați toți cei care au intrat în contact cu un potențial transportator al agentului patogen. În plus, reprezentanții generației mai în vârstă sunt mai atenți la sănătatea lor și încearcă să părăsească locuința mai rar. Tinerii nu respectă întotdeauna recomandările. Contează și stilul de viață, precum și prezența obiceiurilor proaste – fumatul și consumul de alcool.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875089