Hot News
La 75 de ani de la eliberarea țărilor din Europa Centrală și de Est de sub nazism
File de istorie: 1944-1945. Dezvoltarea cooperării sovieto-române, în luptele pentru eliberarea Ungariei (XIX)
05/04
Washingtonul a comparat arsenelele nucleare ale Rusiei cu cele ale SUA
06/04

Dmitri Peskov: Va fi o criză economică mondială

Foto: RIA Novosti

Criza economică globală, provocată de pandemia de coronavirus, ”nu și-a spus, încă, ultimul cuvânt” și de aceea trebuie să ne pregătim, a declarat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov (în imagine), citat de ”Rossiiskaia Gazeta”.

”Și, fără îndoială, se impune coordonarea acțiunilor, a măsurilor anticriză, din partea multor state”, a spus el, pentru postul de televiziune Rossia 1. Pentru a ne pregăti pentru o criză economică mondială, este nevoie de ”multă muncă”.

Comentând decizia președintelui Vladimir Putin, care, la 2 aprilie, a anunțat, ca măsură de luptă împotriva coronavirului, prelungirea perioadei zilelor nelucrătoare, până la sfârșitul acestei luni, Peskov a arătat că hotărârea luată ”va deveni o povară extraordinară și uriașă” pentru economia Rusiei, dar că viața și sănătatea cetățenilor este mai importantă.

Pe fondul pandemiei, multe țări au adoptat măsuri preventive, cu impact asupra economiei. Astfel, au fost închise granițe, s-au suspendat transporturile aeriene de călători, a fost instituită izolarea la domiciliu. La 4 aprilie, Fondul Monetar Internațional a constatat că economia mondială s-a oprit, pentru prima dată în istorie. FMI susține că, în momentul de față, recesiunea este mai gravă decât în timpul crizei din 2008-2009. În acest context, FMI este pregătit să pună în mișcare întreaga sa rezervă de 1 trilion de dolari, menționează RG.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091