Hot News
Corneliu Vlad: Pericolul politizării și încriminărilor în lupta antipandemie
08/04
Lupta împotriva Covid-19. Încă o țară cere ajutorul Rusiei
09/04

”Restituirea” Crimeii. Kremlinul le-a răspuns foștilor ambasadori ai SUA

Foto: Izvestia

Secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că poziția Rusiei privind Crimeea nu poate suporta modificări din cauza situației generate de noul coronavirus și că punctul de vedere exprimat de foști ambasadori, care au sugerat exercitarea de presiuni asupra Moscovei, pentru ”restituirea” Crimeii, este absurd și nerealist, scrie RIA Novosti.

Trei foști ambasadori americani la Kiev – Stephen Pifer, John Herbst și William Taylor au propus, într-un articol pentru NPR, ca, pe fondul pandemiei de Covid-19, să se facă presiuni asupra Rusiei, pentru a restitui Crimeea Ucrainei. Autorii mesajului afirmă că pandemia ”deschide o oportunitate neașteptată” de a pune capăt conflictului din Ucraina.

”Răspunsul este laconic – nu. Ca să zicem așa, este, probabil, un punct de vedere absolut nerealist, ba chiar absurd din multe puncte de vedere”, a spus Peskov, întrebat fiind de jurnaliști dacă este posibil ca poziția Rusiei privind Ucraina să sufere modificări. Peskov a subliniat că Rusia ”nu are cum să plece de pe teritoriul Donbassului, pentru că nu s-a aflat niciodată acolo”. «În ceea ce privește Crimeea, nu se pune problema nici ”dacă”, nici ”când”. Crimeea este parte a Federației Ruse, cu toate consecințele care decurg de aici», a precizat Peskov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078