Hot News
Când apare un medicament împotriva coronavirusului? Răspunde academicianul Vitali Zverev
10/04
Tratament cu plasmă aplicat la bolnavii de Covid-19
10/04

Giuseppe Conte: E jignitor să cauți substrat politic în ajutorul acordat de Rusia

Activitatea medicilor ruși și italieni într-un spital de campanie din Bergamo/ Foto: Ministerul Apărării al Rusiei

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a calificat drept jignitor pentru sine și pentru Guvernul pe care îl conduce informațiile referitoare la motivația politică a părții ruse, care a acordat Italiei ajutor în lupta împotriva coronavirusului, scrie RBK.

”Este o jignire adusă Guvernului Italiei… dar și lui Vladimir Putin, care niciodată nu s-a gândit să folosească acest gest ca pârghie”, a comentat Conte întrebat fiind, în cadrul unui interviu acordat BBC, dacă Moscova a sărit în ajutor în schimbul unui sprijin al Italiei pentru anularea sancțiunilor UE în privința Rusiei.

RBK amintește că, la sfârșitul lunii martie, Rusia a trimis 15 avioane în Italia pentru a ajuta această țară să lupte împotriva coronavirusului. În Peninsulă au plecat echipe de specialiști militari și aparatura medicală necesară.

Cotidianul italian La Stampa scria, la 26 martie, că sursele sale politice susțin că 80% din aparatura oferită de Rusia este inutilă. Publicația a mai scris că ajutorul rusesc este un proiect geopolitic și diplomatic al președintelui Vladimir Putin. Purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, a definit articolele drept ”o făcătură”, al cărei scop constă în deformarea acțiunilor Rusiei. Potrivit altor surse, articolul din La Stampa ar fi o uneltire a opoziției guvernamentale italiene.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091