Hot News
Timp, înainte! Vyacheslav Samoshkin (XLIX): Cea de-a treia revelație a Revoluției Române – Teroriștii!
11/04
Un expert explică motivul creșterii ratingului lui Putin
11/04

Informații noi privind proveniența artificială a coronavirusului

Foto: NEXU Science Communication / Reuters

Oamenii de știință au prezentat detalii noi ce pot servi drept dovadă a provenienței artificiale a noului coronavirus, relatează cotidianul ”Izvestia”.

Deși, în urmă cu ceva timp, Statele Unite au instituit un moratoriu provizoriu asupra cercetărilor de întărire a funcției patogenilor, studiile au continuat. Au fost permise și finanțate, în special, studiile legate de virusul gripal, de MERS (Sindromul respirator din Orientul Mijlociu) și de SARS (Sindromul respirator acut sever). În plus, Comitetul American de Cercetări cu Dublă Destinație (Dual Use Research of Concern committee) a aprobat metodele de creare a unui coronavirus artificial.

Potrivit publicației, la acest program de cercetare au participat și oameni de știință chinezi de la laboratorul Institutului de Virusologie din Wuhan, care, în 2015, a primit cel mai ridicat grad de periculozitate. În același an, revista Nature Medicine a publicat un material semnat de 14 oameni de știință privind experimentele riscante de creare a unei versiuni hibrid a coronavirusului.

Conform specialiștilor, grupul de cercetători a realizat un patogen artificial, capacitatea lui de contaminare fiind verificată pe lilieci și pe celule epiteliale ale plămânilor omului. Creatorii virusului au studiat posibilitățile de îmbolnăvire ce apar din cauza virușilor similari SARS. Probabil, acest lucru s-a făcut pentru a se evita riscurile la repetarea apariției patogenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875041