Hot News
Informații noi privind proveniența artificială a coronavirusului
11/04
Coronavirus in Rusia: ultimele statistici
11/04

Un expert explică motivul creșterii ratingului lui Putin

Președintele Vladimir Putin se adresează națiunii, cu privire la măsurile de combatere a epidemiei de coronavirus/ Foto: RIA Novosti

Ratingul președintelui Rusiei, Vladimir Putin, a crescut după cele două mesaje adresate națiunii de șeful statului, pentru că cetățenii au văzut implicarea lui în situația generată de răspândirea noului coronavirus, a explicat directorul general al Centrului Național pentru Studierea Opiniei Publice (VȚIOM), Valeri Fiodorov, într-un interviu pentru postul de radio ”Komsomolskaia Pravda”.

”În astfel de vremuri dificile, popularitatea fiecăruia este pusă la încercare. La finalul acestor două mesaje adresate națiunii, putem spune că da, testul a fost trecut. De ce a crescut ratingul? Pentru că oamenii au văzut nu un politician ajuns undeva, într-o vilă îndepărtată, ci un politician care este cu ei, care gestionează situația”, a declarat sociologul.

Fiodorov a precizat că, după fiecare dintre cele două mesaje adresa națiunii de Putin, s-a constatat o creștere a ratingului lui, ceea ce înseamnă încrederea populației în președinte.

”În ambele cazuri, am constatat o creștere a ratingului. Ceea ce înseamnă că, în primul rând, oamenii i-au apreciat deciziile ca fiind oportune și eficiente. Este o estimare rațională. Și, al doilea element – irațional, dar foarte important. Într-o situație de incertitudine crescândă, există mereu tendința de a te baza pe cineva. De aceea, firește, cel mai popular politician și, în general, cel mai popular om din țară, în care ai încredere, este Vladimir Putin”, a adăugat expertul.

Potrivit ultimului sondaj VȚIOM, indicii de încredere și de aprobare a activității președintelui, după al doilea mesaj adresat de șeful statului pe fondul răspândirii coronavirusului, au crescut la 74%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875075