Hot News
Rusia, îngrijorată: SUA vor să arunce responsabilitatea pentru pandemie asupra altora
13/04
Dmitri Rogozin: Roskosmos ”nu are nevoie de indicații de la Washington”
13/04

Senatorul Aleksei Pușkov: Hegemonia SUA devine istorie

Senatorul rus Aleksei Pușkov/ Foto: RIA Novosti

Senatorul rus Aleksei Pușkov este de părere că hegemonia americană rămâne în trecut. Politicianul și-a expus punctul de vedere într-o postare pe Twitter, preluată de presa rusă.

În China, se estimează că, după pandemia de coronavirus, noua ordine mondială va fi construită de Statele Unite, China și Rusia, a comentat senatorul un articol publicat de The South China Morning Post.

”Da, acest mare triunghi va juca un rol determinant. Dar, Statele Unite vor trebui să renunțe la pretențiile lor asupra hegemoniei mondiale”, a adăugat politicianul, apreciind, totodată, că elita americană nu este pregătită pentru așa ceva. ”Pandemia a confirmat: această hegemonie devine de domeniul trecutului”, a adăugat el.

Zilele trecute, Pușkov a comentat indicele pe 2019 al nivelului de pregătire a țărilor lumii pentru o epidemie, unde primele locuri erau ocupate de Statele Unite și Marea Britanie. ”Despre încrederea în indici. Aceste două țări sunt, acum, printre lideri la numărul de îmbolnăviri”, nota, la acea dată, Pușkov, apreciind că realitatea virtuală de propagandă arată altfel decât în viața reală.

”Izvestia” amintește că, vineri, în Statele Unite a fost înregistrat cel mai ridicat indice de decese în 24 de ore – au murit 2108 oameni, iar numărul total al victimelor infecției cu coronavirus în Statele Unite a depășit 20.000.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875208