Hot News
În Rusia, a fost dezvoltat un medicament împotriva coronavirusului
14/04
O tufă de liliac în memoria primăverii Victoriei din 1945. Un interviu cu ambasadoru Rusiei în România, Valeri Kuzmin
14/04

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin a inaugurat încă un staționar pentru tratamentul infecțiilor cu coronavirus

Până la 13 aprilie, la Moscova, au fost amenajate, pentru bolnavii cu infecție de coronavirus, 29 de staționare federale, orășenești și private/ Foto: 1tv.ru

Primarul Moscovei a inaugurat încă un staționar pentru bolnavii de coronavirus, amenajat la Spitalul clinic orășenesc nr. 31, din nordul capitalei Rusiei, informează RIA Novosti.

“În fiecare zi, noi deschidem la Moscova una sau mai multe clinici pentru lupta împotriva Covid-19. Clinica nr. 31 este una dintre cele mai bune din Moscova, unitatea dispunând de toate competențele necesare pentru a trata bolnavi cu infarct, accidente vasculare, pe cei cu afecțiuni oncologice și de altă natură. Practic, este întreg spectrul de asistență medicală”, a arătat Sobianin.

Potrivit spuselor sale, mulți pacienți diagnosticați cu Covid-19 prezintă numeroase alte boli cronice. ”Ei au nevoie nu numai de tratamente împotriva infecției, dar și de o serie de alte competențe”, a explicat edilul capitalei ruse.

La rândul său, medicul șef al spitalului clinic nr. 31, Natalia Efremova, a anunțat că pentru primirea bolnavilor cu coronavirus au fost pregătite toate cele trei pavilioane ale staționarului. ”Am avut 578 de paturi, acum dispunem de 692. Suntem pregătiți să începem imediat activitatea”, a spus Efremova.

Din totalul de paturi ale spitalului nr. 31, 72 sunt în secțiile de reanimare. Unitatea este echipată cu un serviciu modern de radiologie și imagistică medicală – tomografia computerizată și radiografia trebuie să asigure o diagnosticare exactă și extrem de operativă a infecției cu coronavirus.

De asemenea, spitalul a cumpărat un volum suficient de medicamente, inclusiv antivirale și antibacteriene, mijloace dezinfectante și antiseptice, mijloace de protecție individuală pentru personalul medical. Securitatea epidemiologică este asigurată de o secție de primiri cu camere de izolare, cu intrări separate pentru primirea și externarea bolnavilor.

Spitalul numără 222 de medici și 329 de asistente, pentru monitorizarea pacienților fiind formate echipe multidisciplinare.
Până la 13 aprilie, la Moscova au fost amenajate, pentru bolnavii cu infecție de coronavirus, 29 de staționare federale, orășenești și private. Toate acceptă pacienți. Continuă pregătirea pentru organizarea și a altor pavilioane ale spitalelor federale, orășenești și private, pentru bolnavii cu coronavirus.

În plus, în localitatea Voronovskoe din Noua Moscovă (Moscova extinsă, pe seama Regiunii omonime – n.r.), în cel mai scurt timp va fi finalizată construcția unui nou spital de infecțioase cu 500 de paturi, cu posibilitatea extinderii la 900 de paturi. Personalul care lucrează cu bolnavi Covid-19 vor primi, timp de trei luni, adaosuri salariale: medicii vor primi suplimentar 80.000 de ruble pe lună (în jur de 1000 de euro), personalul medical mediu – 50.000 de ruble (625 de euro), personalul începător și alți angajați – 25.000 de ruble (312 de euro) pe lună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875109