Hot News
A fost identificat alt posibil purtător al noului coronavirus
17/04
”Soiuz MS-15” a aterizat în Kazahstan
17/04

Putin a răspuns la acuzațiile împotriva Chinei

Foto: Ng Han Guan/ AP

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a catalogat drept contraproductive tentativele de a acuza China că a informat târziu comunitatea internațională în legătură cu epidemia de coronavirus din Wuhan, relatează biroul de presă al Kremlinului.

Dimpotrivă, într-o convorbire telefonică cu omologul său chinez, Xi Jinping, liderul de la Kremlin a dat o înaltă apreciere acțiunilor consecvente și eficiente întreprinse de autoritățile de la Beijing, care au reușit, astfel, să stabilizeze situația epidemiologică din țară.

Putin și Xi Jinping au confirmat determinarea de a întări colaborarea în lupta împotriva pandemiei și s-au înțeles în privința unui schimb de specialiști, convenind, totodată, livrări de aparatură medicală, medicală și mijloace de protecție.

Convorbirea telefonică a celor doi demnitari vine pe fondul repetatelor reproșuri formulate de oficialii Statelor Unite la adresa Beijingului, acuzat că a ascuns adevărul despre coronavirus și că nu a informat la timp comunitatea internațională despre amenințarea globală. Astfel, senatorul american Lindsey Graham consideră că autoritățile chineze poartă responsabilitatea pentru americanii care au murit din cauza noului virus și pentru rata șomajului care a cuprins întreaga Americă, după introducerea regimului de stare excepțională, scrie Rambler.ru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875089