Hot News
Putin: Ajutorul acordat Italiei în combaterea coronavirusului nu este un joc la o singură poartă
22/04
Cea mai mare reușită a Rusiei din perioada pandemiei
22/04

Coronavirus. Tribunalele din Rusia s-au refugiat pe internet

Foto: RIA Novosti

Pentru prima dată în istorie, din cauza coronavirusului, tribunalele din Rusia vor dezbate pe internet dosarele aflate pe rol, a anunțat biroul de presă al Curții Supreme a Rusiei.

Instanța supremă a programat primele audieri prin videoconferință sau prin sisteme web de comunicare pentru 21 aprilie. Părțile în proces au participat la ședințele online de acasă sau de la birou. Identitatea lor va fi confirmată prin autentificare bio-metrică după față și voce, precizează TASS.

Curtea Supremă estimează că noul regim de derulare a procedurilor de judecată va permite reducerea riscurilor de răspândire a infecției de coronavirus.

Curtea Supremă lucrează, de asemenea, la o serie de noi recomandări pentru instanțele inferioare privind examinarea cazurilor în condiții de pandemie. Printre altele, se intenționează stoparea totală a proceselor pentru cazuri penale care nu pot fi dezbătute fără prezența inculpatului.

După ce, la 18 martie, tribunalele din Rusia au primit recomandarea de a suspenda, în măsura posibilităților, procesele care nu reclamă o examinare în regim de urgență, judecătorii au acționat diferit. Unii au continuat să lucreze în regim normal, în pofida pericolului de răspândire a infecției. Alții au amânat ședințele, din același motiv.

Unele tribunale au preferat să aplice munca de la distanță. Curtea de Arbitraj din Sankt-Petersburg și Regiunea Leningrad intenționează să țină ședințele pe Skype.

La începutul lunii, Tribunalul orășenesc din Neviansk, regiunea Sverdlovsk, a organizat, în premieră, o ședință, folosind aplicația WhatsApp. A fost examinat un caz legat de o cafenea locală, care a continuat să lucreze, în pofida ordinului autorităților regionale de stopare a activităților, cu scopul stopării răspândirii coronavirusului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875079