Hot News
Când va ieși Rusia din autoizolare
21/04
Putin: Ajutorul acordat Italiei în combaterea coronavirusului nu este un joc la o singură poartă
22/04

În SUA, motorul rusesc de propulsie RD-180 a fost numit ”o minune a tehnologiei”

Foto: RIA Novosti

Președintele companiei americane United Launch Alliance, Tory Bruno, a catalogat motorul rusesc RD-180, folosit pe racheta-purtătoare Atlas, o minune a tehnologiei, scriu agențiile Regnum.ru și RIA Novosti.

”RD-180 este o minune a tehnologiei, perfect adaptată zborurilor Atlas”, a scris el pe Twitter, răspunzându-i directorului corporației de stat Roskosmos, Dmitri Rogozin, care consideră RD-180 cel mai eficient și cel mai sigur din categoria lui, dar care a găsit stranie explicația lui Bruno privind motivele pentru care a fost cumpărat de SUA.

Joi, Bruno a declarat că, la sfârșitul anilor ’90, guvernul SUA a cerut companiei să achiziționeze motoare RD-180 pentru rachetele Atlas, pentru ca tehnologia rusească să nu ajungă în Coreea de Nord și în Iran…

Motorul de propulsie RD-180 este folosit la prima treaptă a rachetei Atlas. Primul motor a fost livrat Statelor Unite în 1999. În total, potrivit datelor producătorului Energomaș (întreprindere a Roskosmos), în SUA au fost trimise 116 motoare, dintre care 89 au efectuat zboruri pe rachete Atlas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875094