Hot News
Două scenarii pentru evoluția șomajului în Rusia
06/05
Medicamentul Favipiravir. Primele rezultate, încurajatoare
07/05

Covid-19. Cercetător chinez ucis în SUA. Urma să descopere ceva extraordinar

Foto: University of Pittsburgh

Profesorul Bing Liu, care studia infecția de coronavirus, a fost ucis în locuința pe care o deținea în Statele Unite. Presupusul asasin al omului de știință a fost găsit mort, nu departe de locul crimei, scrie presa internațională, cu referire la poliția din orașul Pittsburgh, unde microbiologul activa la Universitatea locală. Cazul este relatat, pe larg, de către presa rusă.

Bing Liu, în vârstă de 37 de ani, de origine chineză, studia mecanismele celulare aflate la baza răspândirii infecției Covid-19, provocată de coronavirusul SARS-CoV-2 și principiile complicațiilor la care poate conduce această boală. Colegii profesorului susțin că, înainte să fie asasinat, Liu se afla în pragul unei importante descoperiri.

Cadavrul cercetătorului de origine chineză a fost găsit la 2 mai, cu numeroase răni provocate de o armă de foc, a descris un reprezentant al organelor de ordine. Locul crimei arăta neobișnuit, motiv pentru care poliția a avansat ipoteza unui asasinat regizat, scrie ”Izvestia”.
Nu departe de locuința omului de știință, a fost descoperit un autoturism cu un bărbat împușcat și care, potrivit versiunii preliminare, ar fi comis crima. Este vorba despre o cunoștință a omului de știință. Anchetatorii cred că originea chineză a microbiologului nu are legătură cu asasinatul în sine.

Crima vine, însă, în contextul în care secretarul de stat american, Mike Pompeo, a declarat să serviciile americane de spionaj stabilesc de unde a început răspândirea coronavirusului. Potrivit afirmațiilor sale, nu există convingerea că noul virus a apărut în laborator, dar că această versiune nu poate fi exclusă. Ulterior, postul de televiziune Fox News a anunțat că pacientul zero, adică prima persoană care s-a îmbolnăvit de Covid-19, a lucrat în laboratorul Institutului de virologie din Wuhan, de unde ar fi scăpat infecția. La rândul său, președintele SUA, Donald Trump, consideră că, în cazul noului coronavirus, China a comis ”o greșeală îngrozitoare” și a încercat să o ascundă. China neagă totul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875083