Hot News
Mesajul președintelui Vladimir Putin cu ocazia celei de-a 75-a aniversări a Marii Victorii asupra Germaniei naziste (VIDEO în direct)
09/05
Putin: Jubileul Victoriei va fi marcat solemn, amplu și cu demnitate. Textul integral al mesajului președintelui rus, cu ocazia Zilei Victoriei, 9 mai
09/05

Un omagiu adus ostașilor sovietici căzuți în România

Foto: Ambasada Rusiei în România

Sâmbăta, la 9 mai, pentru a comemora 75 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei din 1941-1945, la Cimitirul memorial al ostașilor sovietici din Pipera, București, ambasadorul rus în România, Valeri Kuzmin și atașatul militar Viktor Makovski au depus o coroană de flori la Monumentul ostașului sovietic, ridicat în memoria soldaților și a comandanților Armatei Sovietice care au căzut în România în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

La eveniment au participat ambasadorii și diplomații ambasadelor Kazahstanului, ai Turkmenistanului și ai Armeniei, precum și angajați ai Reprezentanței Ministerului Apărării al Rusiei pentru organizarea și desfășurarea activităților militar-memoriale în străinătate și ai Centrului Rus de Știință și Cultură care au depus, succesiv, coroane de flori la monument.

La solicitarea companiilor și ONG-urilor respective, au fost depuse și coroane de flori, în numele Grupului Lukoil din România, al companiei KMG International, al președintelui Comunității Rușilor-Lipoveni din România și al Camerei de Cooperare Economică și Culturală dintre Rusia și România.

Au depus flori la mormintele ostașilor sovietici și cetățeni simpli ai României și ai unor alte state, prezenți la ceremonie.
Având în vedere starea de urgență din România, în legătură cu pandemia coronavirusului, ceremonia a fost organizată în conformitate cu restricțiile sanitare și administrative stabilite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875089