Hot News
Putin, despre ideea națională a Rusiei
11/05
Moscova a avertizat SUA în legătură cu postările privind victoria asupra nazismului
11/05

Pavel Durov: ”SUA sunt un stat polițienesc”

Foto: Reuters

Fondatorul rețelei sociale VKontakte și al serviciului de messenger Telegram, Pavel Durov (în imagine), pune la îndoială faptul că în Statele Unite s-ar trăi bine.

Este comentariul postat de omul de afaceri pe canalul său de Telegram, după vizionarea filmului blogger-ului Iuri Dudi, în care acesta povestește despre viața oamenilor veniți în Silicon Valley, SUA.

”De-a lungul ultimilor 10 ani, am fost de multe ori în America, unde am deschis și închis companii, am participat la conferințe, întâlniri, proiecte. Cândva, m-am gândit chiar la posibilitatea de a mă muta în Silicon Valley, dar, într-un final, am renunțat la idee în favoarea altor variante. Mai jos am descris motivele pentru care eu consider că America nu este cel mai bun loc de emigrat pentru întreprinzătorii din IT”, a scris Durov.

După cum scrie specialistul în IT, SUA sunt un stat polițienesc, cu un sistem de sănătate costisitor, inaccesibil și ineficient.

Durov a definit cetățenia Statelor Unite ”iobăgie economică”, pentru că este singurul stat din lume care continuă să ceară cetățenilor săi impozit pe venit, chiar și după ce aceștia au părăsit țara. El a arătat că ”drepturile și libertățile omului sunt mult mai bine apărate în țările din Europa Centrală și de Nord, iar creșterea economică în secolul al XXI-lea este concentrată în țările Asiei”.

Întreprinzătorul a menționat, de asemenea, că numărul deținuților este, în SUA, de 10 mai mare decât în Finlanda, Germania sau Olanda, iar calitatea învățământului mediu este sub nivelul celorlalte state dezvoltate.

Durov susține că SUA are o viață culturală săracă și un mare număr de persoane fără locuință. ”SUA nu sunt cel mai bun loc pentru a trăi și nici pentru a desfășura un business în IT”, a constatat fondatorul rețelei Vkontakte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875077