Hot News
La Moscova încep testele pentru depistarea anticorpilor la coronavirus
16/05
În luna martie, Rusia și-a redus de trei ori investițiile în obligațiunile de stat americane
16/05

File de istorie: Larry Watts îl ponegreşte pe Nicolae Ceauşescu

Foto: Pagina ”Grupului Decembrie 1989 - istorie” de pe Facebook

Marele cronicar și cercetător al Revoluției Române, timișoreanul Marius MIOC, comentează, pe pagina Grupului ”Decembrie 1989 – istorie” de pe Facebook, una dintre revelațiile ”științifice” ale istoricului american Larry Watts privitor la ”turiștii sovietici”. Inițial, comentariul a apărut pe blogul lui Marius Mioc: https://mariusmioc.wordpress.com. Reproducem textul integral al comentariului,  păstrând ortografia autorului.

Pe saitul ziarului „Adevărul”, în 16 ianuarie 2015 a apărut articolul domnului Larry Watts – „Revoluţia română din decembrie 1989 (I): Istoria turismului sovietic” (https://adevarul.ro/cultura/istorie/revolutia-romana-decembrie-1989-i-istoria-turismului-sovietic-1_54b9383c448e03c0fda90e01/index.html) . În articol sînt observaţii care reliefează modul în care domnul Larry Watts priveşte cercetarea istorică. Cineva „poate să aibă dreptate chiar dacă toate argumentele sale sînt total greşite”, ne explică domnia sa, şi nu putem decît să-i remarcăm înţelepciunea. Într-adevăr, chiar şi un ceas stricat arată ora exactă de 2 ori pe zi.

În articol sînt pomenite o serie de întîmplări de-a lungul vremurilor, în care URSS a trimis agenţi secreţi în alte ţări sub acoperirea de „turişti” sau de „jurnalişti”. În nici unul din cazuri nu se spune numărul agenţilor secreţi care ar fi fost trimişi sub respectiva acoperire – dacă e vorba de 3 sau 30000 – şi nici unul din cazuri nu datează din perioada gorbaciovistă. La finalul acestei enumerări, însuşi Larry Watts afirmă: „Desigur, nimic din toate acestea nu dovedeşte ceva despre evenimentele din decembrie 1989”. Ţinînd seama de această constatare, articolul distinsului istoric american nu ar merita prea multă atenţie – e doar unul din multele articole despre revoluţia din 1989 din presa bucureşteană în care sînt înşiruite o serie de fapte care nu dovedesc nimic, dar se insinuează că ar dovedi ceva.

Însă una din afirmaţiile lui Larry Watts ne obligă să reacţionăm, căci este terfelită memoria fostului conducător al României Nicolae Ceauşescu, iar noi, ca români patrioţi, nu putem îngădui aşa ceva. Vorbind despre evenimentele din 1989, domnul Watts concluzionează: „noţiunea de „turişti“ sovietici nu a fost un basm absurd şi nici un mit fantastic inventat de Ceauşescu”.

Multe minciuni a spus Ceauşescu la viaţa lui, dar asta cu „turiştii” sovietici n-a spus-o! De fapt, se ştie exact ce a spus Nicolae Ceauşescu în decembrie 1989, căci s-au publicat şi stenogramele şedinţelor C.P.Ex., se cunoaşte şi cuvîntarea sa televizată din 20 decembrie 1989 şi ceea ce a spus la procesul său. A vorbit Ceauşescu despre implicarea agenturilor străine fără a fi foarte precis la cine se referă (cunoaşteţi vreun dictator confruntat cu o mişcare populară, oriunde în lume, să NU vorbească despre agenturili străine?), dar cînd a concretizat totuşi acuzaţiile a vorbit despre Ungaria, nu de URSS.

Mii de muncitori din Oltenia au fost trimişi în decembrie 1989 la Timişoara ca să reprime revoluţia. Acestor muncitori, înarmaţi cu bîte, li s-a vorbit exclusiv despre o invazie ungurească de care trebuie să salveze Timişoara. Nici un cuvînt despre vreun „turist” sovietic.
Este o minciună să pretinzi că mitul „turiştilor” sovietici din decembrie 1989 a fost inventat de Ceauşescu. Minciuna asta au născocit-o unii ceauşişti, dar numai după moartea lui Ceauşescu.

Ruşine, Larry Watts, că îl ponegreşti pe Nicolae Ceauşescu, atribuindu-i minciuni pe care nu le-a rostit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874994