Hot News
Centrul Rus din București, la a 5-a sa aniversare (VIDEO)
17/05
Expert militar: Rusia s-ar putea trezi dezarmată în fața SUA
18/05

Senator rus: Teritoriile pe care Ucraina le-ar putea pierde

Odessa/ Foto: yandex.ru

Componența Ucrainei ar putea fi părăsită de Odessa, Herson, Nikolaev, Zaporojie, a apreciat adjunctul Comisiei senatoriale pentru afaceri internaționale, Vladimir Djabarov, într-un interviu pentru publicația ”Parlamentskaia Gazeta”.

Potrivit spuselor sale, Rusia este îngrijorată de situația creată în Ucraina, în condițiile în care președintele Volodimir Zelenski nu conduce, de fapt, țara, iar ”anumite forțe” ar putea zdruncina din interior statalitatea.

”Firește că pe noi, în Rusia, ne neliniștește. Societatea ucraineană este profund divizată: regiunile din sud-est, care nici nu vor să audă de revenirea în componența unei Ucrainei unitare, ar putea fi urmate de Odessa, Herson, Zaporojie, care sunt deocamdată în așteptare”, a spus senatorul rus.

În opinia politicianului, este posibil ca, până la sfârșitul anului, Kievul să anunțe retragerea din acordurile de la Minsk, baza soluționării crizei din Donbass. Djabarov a subliniat că autoritățile ucrainene nu intenționează, în general, să facă ceva pentru îndeplinirea prevederilor cuprinse în acest document.

În plus, senatorul a apreciat recenta vizită efectuată de adjunctul administrației prezidențiale a Rusiei, Dmitri Kozak, la Berlin, unde el a analizat în format bilateral cu partea germană situația din Ucraina.

”Esențial este că negocierile s-au desfășurat în format bilateral, fără reprezentanții Ucrainei – acest lucru ar putea transfera discuțiile privind realizarea acordurilor de la Minsk pe terenul acțiunilor constructive”, a adăugat senatorul, amintind că Rusia nici măcar nu este parte în conflictul din Donbass.

RIA Novosti amintește că Dmitri Kozak a fost, săptămâna trecută, la Berlin, într-o vizită de lucru, la invitația părții germane, pentru a discuta procesul de reglementare a conflictului din sud-estul Ucrainei, dar și pentru o întrevedere cu Jan Hekker, consilier pe probleme de politică externă al cancelarului Germaniei, Angela Merkel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078